KARACİĞER HASTALIKLARI
Karaciğer hastalıkları bir çoğumuzu rahatsız eder. Çünkü günlük yaşamda çok fazla yağlı ürün tüketiriz. Pippali'nin fazla çalışan karaciğer üzerinde iyileştirici bir etkisi olduğu bilinmektedir.
KİLO KAYBI
Pippali, diğer tüm biberler gibi yağ asitlerinin yakılmasına yardımcı olur. Neredeyse hiç yan etkisi yoktur. Durgun vücut yağları mobilize edilir ve yağ ceplerinden salınan toksinleri elimine eder.
BAKTERİYEL ENFEKSİYONLAR
Bakteriyel enfeksiyonlar özellikle bu ılık mevsimde bolca bulunur. Pippali, sinüzit (gözler arasındaki sinüs boşluğunun iltihabı) ve burun tıkanıklığına yol açan bakteriyel enfeksiyonlarla savaşabilir.
DİYABET
Diyabet, belki de vücudun hemen hemen tüm sistemlerinde enkaz haline geldiği için herkesi vurabilecek en kötü durumdur. 62 milyondan fazla diyabet hastası ile Hindistan, diyabet tanısı konmuş en yüksek insan vakalarından birine sahiptir. Pippali, şeker hastaları için faydalıdır, çünkü kandaki glikoz salınım hızını düzenleyebilir.
ÖKSÜRÜK
Pippali ve balı karıştırıp boğaz ağrınızı hafifletmek için tüketebilirsiniz.
HAZIMSIZLIK
Peppila bazı mide yatıştırıcı kimyasallar içerir. Bu, hazımsızlığı tedavi edebilecek niteliktedir. Yemek yaparken yemeğinize eklediğinizde etkiyi göreceksiniz.
DİŞ AĞRISI
Tuzlu su gargara ve buz paketleri yerine, peppila, tuz ve sudan oluşan bir hamur yapın. Acı veren bölgeye sürün ve bir saat kadar orada tutun. Faydalı olacaktır.
ASTIM
Düzenli olarak uzun biber tüketiminin astım krizinin yoğunluğunu veya sıklığını azaltabileceği söylenir. Ancak, hiçbir şekilde ilacın yerini almaz.