Mandalinalar, Asya'nın yerli, Rutaceae familyasına ait ve Çin ormanlarından geldiği düşünülen yeşil çalılıkların meyveleridir. Mandalina portakalları sıradan bir portakal şeklini andırır ancak daha küçüktür ve ince bir kabuğu vardır. Clementine, Tangor ve Satsuma, Owari en yaygın kullanılan mandalina portakallarındandır. Kırmızı portakal kabuklu mandalina, en çok bulunan mandalinadır. Peki, mandalinanın faydaları nelerdir? İşte lezzetli meyve mandalinanın 10 inanılmaz faydası...
1. Kanser
Bazı çalışmalara göre, mandalina karaciğer kanseri ve meme kanseri gelişme riskini azaltmaya yardımcı oluyor.
2. Kolesterol sorunları
Mandalinalarda bulunan antioksidanlar, kötü kolesterolü azaltmaya ve iyi kolesterolü artırmaya yardımcı olur. Ayrıca, kötü kolesterol arterlerimizi temizlemeye yardımcı olan lif içerir.
3. Kan basıncı
Mandalinalar, arterlerden yumuşak bir kan akışı sağlayarak normal kan basıncını korur.
4. Kilo kaybı
Bu meyve, midenin daha uzun süre dolmasını sağlayan mükemmel bir lif kaynağıdır. Aynı zamanda daha fazla yeme isteğini azaltır.
5. Sağlıklı bağışıklık sistemi
Mandalinalardaki C vitamini soğuk algınlığının önlenmesinde kritik öneme sahiptir ve sağlıklı bir bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için hayati öneme sahiptir.
6. Sağlıklı cilt
Mandalina suyunun düzenli olarak tüketilmesi cildin daha iyi ve sağlıklı görünmesini sağlar ve özel bir parlaklık verir.
7. Antioksidan
Mandalinler C vitamini açısından zengin olduğu için vücudumuza ihtiyaç duyduğu% 80 oranında antioksidan sağlayabilir.
8. Yaşlanma belirtilerini önlemeye yardımcı olur
Mandalinaların sahip olduğu besinler yaşlanmaya karşı savaşmaya yardımcı olabilir. Doğrudan cilde de uygulanabilir.
9. Yaraları iyileştirir
Mandalina yağı, yeni hücre ve dokuların büyümesinde faydalıdır. Bu, yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.
10. Saç uzamasına yardımcı
Mandalina E ve B12 vitaminleri bakımından zengindir. Bu vitaminler saçın sağlıklı, parlak ve güçlü bir şekilde uzanası için son derece önemlidir.
Mandalina portakalları çok lezzetlidir ve çeşitli hastalıkların önlenmesine yardımcı olduklarından herkesin diyetine dahil edilmelidir.