Günlük hayatta en sık tükettiğimiz yiyeceklerin başında soğan yer alıyor. Bu nedenle de vatandaşlar "Soğanın faydaları nelerdir?" sorusunun yanıtını sıkça araştırıyorlar. Soğanlar, boy, şekil, renk ve lezzet bakımından farklılık gösterebilir ve türüne göre de farklı faydaları vardır. En yaygın türleri kırmızı, sarı ve beyaz soğandır. Tat bakımından, genellikle büyüdükleri ve tüketildikleri mevsime bağlı olarak keskin, baharatlı ve keskin olan tatlı ve sulu olabilirler. Dünyada her yıl milyarlarca TL değerinde soğan toplandığı tahmin ediliyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'ne (FAO) göre, Çin en büyük üretici. Soğan tüketmenin sağlığa faydaları arasında birkaç kanser türünün riskini azaltmak, ruh halinizi iyileştirmek ve cilt ve saç sağlığını korumak vardır.
Soğan soğuk algınlığına iyi gelir: Kış aylarında sık sık rastlanan soğuk algınlığından kaynaklanan nezle, grip, yüksek ateş ve benzeri hastalıkların yanında astım, bronşit gibi hastalıklara da iyi gelir. Genel anlamda solunum yollarında meydana gelen enfeksiyon sorunlarını ortadan kaldırır. Öksürüğe ve yüksek ateşe karşı soğan suyu ile bal karışımı anlık sonuç verebilir. Kış aylarında soğuk algınlığından dolayı yakalandığımız hastalıklardan daha hızlı kurtulmak için bu karışımı kullanabiliriz. Hastalıkların yayılma hızını azaltır ve daha etkin bir şekilde tedavi eder.
Burun Kanamalarını Durdurabilir: Burunda meydana gelen ufak tefek kanamalar için etkilidir. Özellikle kılcal damarlardan kaynaklanan kanamaları giderebilir. Bunun için bir parça soğan buruna uygulanabilir veya soluk yoluyla kokusu kullanılabilir.