Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

G.Saray’ı şampiyon yapan omurgasıdır

Ben 34 haftalık periyotlarda şuna inanırım: Birinci de sonuncu da hak etmiştir. Ortadaki performanslara, maçlara ve gidişata göre en iyi Galatasaray'dı ki şampiyon olmuş. Balıkesir, Erciyes ve Karabük de demek ki maalesef düşmeyi hak ediyordu. Zaman zaman lehte veya aleyhte hakem hataları olabilir ama 34 hafta uzun bir maraton. Lig özellikle üstte uzun süre heyecanlıydı. Dördüncülük yarışı son maça kadar kaldı. Kaliteli miydi? Mümkün değil. Olması da zaten mümkün değildi.

FENERBAHÇE HÜCUMDA DÜŞTÜ

İki yıl içerisinde 4 teknik adamla çalıştı Galatasaray. Fatih hoca, Mancini, Prandelli, en sonunda da Hamza hoca. Fenerbahçe 2, Beşiktaş ise tek hocayla çalıştı. Geçen sene Fenerbahçe, bu sene de Galatasaray şampiyon oldu. Aslında burada Fenerbahçe, özellikle hücumunda 12-13 gollük büyük bir azalma yaşadı. Galatasaray büyük bir çıkış yaptı, Beşiktaş ise çıkışa rağmen yine üçüncülükte kaldı.
Galatasaray adına geçen sezona göre kaydedilen 12 puanlık gelişme ciddi bir fark... 65'ten 77'ye çıktılar. Takımda yeni oynayan oyuncu olarak Yasin ile Olcan'ı birlikte sayabiliriz. Burada bir yükselişi görebiliyoruz.
Chedjou'nun çıkışını beğendim, Sabri iyiydi. Melo ile Selçuk iyiydi. Toplamda ben omurgaya inanırım. Muslera, Chedjou, Melo, Selçuk, Sneijder, Burak omurgası iyi oynadı Galatasaray'da. Fenerbahçe hemen hemen geçen sezonki kadroyla oynadı. Kadroya güvenilmiş, yenilenmemiş. Beşiktaş kadrosuna iki yeni oyuncu aldı, Sosa ve Demba Ba. Biraz da Tolgay'ı sayabiliriz. Sezonun en çarpıcı durumlarından biri az yenilenen kadrolar arasında Galatasaray'ın yaptığı müthiş çıkıştır.

BEŞİKTAŞ'IN EVİ YOK
Beşiktaş'ın bu sene büyük bir handikabı vardı: Olmayan stadı… Deplasmanlarda hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ı geçerek 37 puan toplayan Beşiktaş iç sahada 32 puanda kaldı. Geçen seneyle birlikte bakınca da lider Beşiktaş oluyor. Bu durumun mantıklı tek cevabı var: Evi yok. Tabii ki garanti değil ama evi olsaymış şampiyonluk yarışında daha iddialı olabilir, en kötü ikinciliği zorlayabilirmiş.

EN FARKLISI BURSASPOR

Göze hoş gelen, izlerken en çok keyif aldığımız takım bu sezon Bursaspor'du. Hemen hemen 11'ini fazla değiştirmeden oynayan bir Bursaspor var. Ofansif açıdan çok yıpratıcı bir takım. Tabii ki savunma zaafları var ama şampiyon oldukları 2010'dan daha fazla gol attılar. Şampiyon olduğu zaman daha kısır, tok bir takımdılar. Oyuncular da 1-1.5 yılda büyük gelişmeler kaydetti. Volkan Şen'deki müthiş çıkış gibi. Fernandao iyi top oynadı. Şener çok iyi sezon geçirdi. Aziz çok çabuk bir oyuncu. Sol stoper Civelli de son dönemde oynayamadı. Belluschi müthiş oynadı, önündeki Josue de … 95 doğumlu olmasına rağmen Ozan... Toplamda kaydettikleri gelişme çok büyük...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA