Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Deplasman fobisi, hobi oldu!

Beşiktaş, iki yıldır deplasman lideri. Bu yıl ne olur bilemem ama bundan sonraki sezonlara önde başlayacaktır

Bu maçtan sonra artık gizli lider, psikolojik avantaj gibi kavramlar kalmadı. Ligin zirvesi belli, yalnız kalan iki takım var. Bundan sonra olağanüstü şartlar olmazsa erteleme de olmaz herhalde. Beşiktaş, Karadeniz'e gidip 3 günde 6 puan alıp 10 da pozisyona girerek işini yaptı. Öyle bir maç oldu ki sabahtan akşama kadar oynansa Beşiktaş yenilmezdi. İkinci yarı toplam 4 tane geri pas geldi kaleciye. Oyunun son bölümündeki üst üste kornerler olmasa kalede Tolga mı var, Günay mı var, fark etmeyecektik. Tolga'nın sakatlanıp çıktığını bile fark etmeyecektik neredeyse. Necip'i çok beğendim. Dikkatliydi, konsantrasyonu yüksekti. Beşiktaş çok gel-gitli oynadı. Çok iyi olduğu bölümler var, olmadığı bölümler var. Fakat net bir penaltısı da verilmedi Beşiktaş'ın.
Trabzonspor için zor bir sezon. Büyük bir kulüp... Gole kadar bir derbi oynama isteği vardı. Fakat ikinci yarının hiçbir saniyesinde öne geçme şansına sahip olmadılar. Sadece Beşiktaş kendi kalesine atarsa gol olurdu. Bekleyen takıma karşı da, geniş alan veren takıma karşı da Beşiktaş'ın problem çözen bir kimliği var. Quaresma öyle bir muz orta kesti ki ilk golde, adeta Mario Gomez'e "Al da at" dedi. Mario Gomez'in korkunç gol isteği, gol atma arzusu görülüyordu. İki maçtır vurmak istiyor, vuramıyor, atamıyordu.

BEŞİKTAŞ SENEYE FAVORİ

Bu sezon oynadığı 12 deplasman maçında 29 puan almış bir Beşiktaş var... Bu inanılmaz bir olay. Tarihte olmamış bir olaydır. Belki bir-iki sezon varsa vardır ama iki sezona yayarsak bence yoktur. Önümüzdeki yıllar için bu deplasman alışkanlığı bir kültüre dönüştü. Deplasmanda fobi yok, hatta hobi oldu Beşiktaş için. Stadı açıldığında gerçek bir ev sahibi olmaya başlayacaklar. Şimdiki durumdan çok farklı olacaktır. Beşiktaş öyle bir kimlik kazandı ki seneye favori olacak. Gökhan, Oğuzhan, İsmail, Kerim... Bu alışkanlık bir kültür olarak da devam edecek gelecek sezon. Fenerbahçe, Kadıköy'deki oyununu dışarıda oynamıyor. Galatasaray 9 haftadır kazanamadı dışarıda... İki yıldır deplasmanların liderisiniz. Beşiktaş, bu yıl şampiyon olur olmaz bilemem ama rakipleri çok olağanüstü oyuncular almazsa bundan sonraki sezonlara rakiplerinden hep önde başlayacaktır.

TRABZON'U BİLEN NESİL ÜZÜLÜYOR
Ciddi paralar harcadı Trabzonspor, bütçeler aşıldı. Borçlar, harçlar var. Dün 40 yaş üstü olan futbolseverler, Trabzonspor'u izlerken üzülmüştür. Canı acıyordur görenin. Avni Aker Stadı'nda bordo-mavili takımı izleyenler, "Allahım, bu nasıl Trabzonspor" diyordur. 20 yaş grubu nesil, Trabzon'u fazla göremedi. Eskiden Trabzon'da oynamak çok zordu. Trabzon'da 1 puan falan alınca seviniyorduk. Şimdi birinci dakikadan itibaren Beşiktaş'ı yenme şansı bir an bile yokmuş gibi oynayan bir takım var. Doğru planlamayla mı olur, yöneticiler bu durumu bir şekilde halletmeliler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA