Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

1 puan almadık, 2 puanı kaybettik

Corlucka'nın atılması bence ağır bir karardı. Buna rağmen 11'e 10 oynama avantajını kullanamadık

Şenol Güneş'in tercih ettiği 11 aslında Beşiktaş'ın klasik düzeni diyebiliriz... Sadece sol kenarda bir tercih yapıp Tosic yerine İsmail'i oynattı. Kadro beklenen kadrosuydu belki ama ilk yarı beklenen gibi olmadı. Ne Beşiktaş deplasmanda oynaması gerektiği gibiydi, ne de Lokomotiv Moskova bir iç saha temposu yakalayabildi. Kısır, pozisyonu az bir ilk yarı ve oyun izledik. Bu bölümde iki tarafın da hücumda üretkenlik sağlayamadığını net bir şekilde gözlemledik.
İkinci yarı ise ilk devreye göre çok daha farklı başladı. İlk yarıdaki düşük tempo artmış, pozisyon üretimi de yükselmişti. Henüz devre başında Gökhan Töre'yle girilen net bir pozisyon vardı, Oğuzhan da bir pozisyona girdi. Böyle bir dönemde Sosa'nın hatasıyla Lokomotiv golü buldu. Bu noktada Mario Gomez ilk yarıda hiç gözükmemesine karşın tam bir santrfor işi yaptı ve skoru 1-1'e getirdi. Bu golden sonra işler lehimize döndü. Çıkan tartışmada Corluka'nın atılması bence ağır bir karardı. Buna rağmen 11'e 10 oynama avantajını elde etmiş, momentumu almışken son bölümde ağırlığımızı çok da hissettiremedik.
Şans son bölümde ayağımıza kadar gelmişken daha üretken bir hücum hattı görmeliydik.
Gökhan-Cenk değişikliğinin ardından eğer Cenk'i kenarda oynatacaksanız verim alamazsanız. Gökhan'ın kenara gelmesi bence çok doğru bir hamle değildi. Ben tercihi Quaresma'dan yana kullanmasını beklerken Gökhan kulübeye gelen oyuncu oldu. En dikkat çekici oyuncu değişikliği buydu.
Toplamda özellikle 60.dakikaya kadar Oğuzhan başarılı performansıyla öne çıkan oyuncuydu.
Beck'in savunmada iyi görüntüsüne karşın hücumda sıradanlığı yine dikkat çekti. Quaresma yine oyundan kopuk kaldı. Gomez'in ise oyunun bütününde olmasa da kritik anlardaki performansının etkisi görüldü. Grubu değerlendirirsek de Sporting Lizbon 4 puana geldi. Deplasmanda 1 puan hiç de fena gözükmüyor belki ama oyunun akışında buradan alınabilecek bir 3 puan farklı bir konuma getirecekti Beşiktaş'ı... 10 kişi kalan Lokomotiv'i de düşünürsek 3 puan için uygun bir ortam vardı. Bu değerlendirilemedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA