Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Tarihin en iyi ikincisi! Liverpool

Premier Lig'de şampiyonluğu M.City'ye kaptıran Liverpool, 97 puanla Avrupa'nın 5 büyük liginin tarihinde en iyi ikinci oldu

"İkinci olan ilk kaybedendir" derler. Şampiyonlar Ligi'nde Barça'ya 3-0 kaybettiği maçın rövanşını 4-0 kazanıp finale yükselen Kırmızılar, Premier Lig'de şampiyonluğu son haftada Manchester City'ye kaptırırken, Avrupa'nın 5 büyük liginin tarihinde en iyi ikinci oldu. 29 yıldır şampiyon olamayan Liverpool'un topladığı 97 puan, Premier Lig tarihinde 27 sezonun 25'inde şampiyon olmaya yeterken, geçen sezon 100 rekor puanla şampiyon olan Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City bu sezon da 98 puan toplayıp mutlu sona ulaştı.
Liverpool, en çok puan toplayan ikinci rekorunu da Real Madrid'den aldı. La Liga'da 2009-2010 sezonunda 38 maçta 31 galibiyet, 3 beraberlik, 4 mağlubiyet alan Real Madrid 96 puan toplamış ancak 99 puanlı Barcelona'nın gerisinde kalmıştı. Bu sezon 30 galibiyet ve 7 beraberlik alan Liverpool 38 haftalık maratonda tek mağlubiyetini şampiyon Manchester City karşısında yaşadı ve rekor 97 puan ikinciliğe yetti.

ÖDÜLLERİ BİR BİR TOPLADI
Premier Lig'de en az mağlubiyet (1) alan, en az gol yiyen (22), iki gol kralı (Salah-Mane) çıkaran ve kalecisi altın eldiven ödülünü alan Liverpool, geçen sezon 100 puan toplayan Manchester City'den 25 puan fark yemişti. Klopp yönetiminde bu sezon bu farkı eriten ve 97 puan toplayan Liverpool, son şampiyonluğunu kazandığı 1989-1990 sezonunda 79 puanla ligi önde göğüslemişti.

DUBLECİ GUARDİOLA
Barcelona'da 3 yıl arka arkaya şampiyon olan Pep Guardiola, Bayern Münih ile de 3 sezon arka arkaya mutlu sona ulaşmıştı. Katalan teknik adam, Manchester City ile de duble yaptı ve Avrupa'nın 3 büyük liginde arka arkaya iki sezon şampiyon olan ilk teknik adam olmayı başardı.

GELİRDE LİVERPOOL LİDER
İngiltere Premier League'de kulüplerin elde ettiği gelirler dudak uçuklattı. Tarihinde ilk kez üst üste ikinci kez, toplamda ise 6. şampiyonluğunu elde eden Manchester City 148 milyon 100 bin sterlin kazanırken, ikinci sırada olan Liverpool ise, 149 milyon 500 bin sterlinin sahibi oldu. 3. Chelsea ise 143 milyon 100 bin sterlini kasasına koydu. Küme düşen 3 takım ise yüz milyona yakın bir gelir elde ettiler. İngiltere Championship'e giden Huddersfield 93 milyon 600 bin sterlin, Fulham 98 milyon 800 bin sterlin ve Cardiff ise 99 milyon 600 bin sterlini kasalarına koyarak önemli bir gelirin sahibi oldular.

ADA'DA AFRİKA KRALLIĞI!
Premier League'de 2018-19 sezonunun gol krallığı yarışını, Afrikalı oyuncular Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Sadio Mane (Liverpool) ve Mohamed Salah (Liverpool), 22'şer golle zirvede tamamlarken, sezonun asist kralı ise 15 asistle Eden Hazard oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA