Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Hayatları final

Galatasaray teknik heyetine baktığımızda Terim-Şaş-Davala-Taffarel dörtlüsünün toplamda 64 kupası var. Gol kralı olan Gomis dahil çoğunun şampiyonluğu yoktu
Stres seviyesi yüksek maçlarda oyuncuların yaşadığı baskılar, hayatları final maçlarıyla dolu Terim ve ekibinin tecrübesi, bilgileri ve kaliteleri sayesinde aşıldı

Galatasaray'ın şampiyonluğunda ciddi katkısı olan Garry Rodrigues yükselişinin perde gerisinde 2 kişiye ciddi vurgu yapıyor:
1- Fatih Terim gelişiyle Galatasaray'da her şeyi değiştirdi. Benimle yüz yüze konuşup "Kaliteni biliyorum.
Sen farklısın" dedi. Terim bana güvenince tüm gücümü sahaya yansıttım.
2- İdolüm olan Hasan Şaş daha iyi olmam için sürekli benimle konuştu. O da, benim gibi sağ ayağını kullanıp sol kanatta oynamayı seviyordu. Zamanlama konusunda beni hep uyardı. Ne zaman pas atmam, ne zaman şut çekmem gerektiğini bana anlattı..
Rodrigues'in, "Profesör" dediği ve Galatasaray'ın saha içindeki beyni olarak gösterdiği Brezilyalı yıldız Fernando bakın Fatih Terim için neler söylüyor:
"Bende bıraktığı en önemli etki, zorlu ve büyük maçlardaki rahatlığı, zekası ve oyuna dokunuşları..
Oyunculara aşıladığı güvenle beni kendisine hayran bıraktı. Terim herkese dokunabilen bir insan.. Tanrı'nın hocamıza verdiği bir yetenek bu.. Çünkü bunun okulu yok. Bence, Terim anlatılmaz yaşanır.." Galatasaray'ın kazandığı 21'inci şampiyonlukta;
Başkan, yönetim, taraftar, teknik heyet ve oyuncuların aile olmalarının etkisinin yanı sıra bu grubun "Biz" anlayışı içinde güçlü bir "Takım Oyunu" sergilemelerinin payı çok büyüktür..
Başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi polemik olacak konuşmalara hiç imza atmadı. Taraftar "Yenilsen de yensen de" felsefesiyle her maç tribünleri doldurdu..
Futbolcuların Tudor'la yaşadığı zihinsel travmaları Fatih Terim ve ekibi sevgiyle yeniden onardı.
Bir takım için "Atan ile tutan" ne kadar önemliyse bir takımın zafer kazanması için kulübeyi yöneten teknik heyetin kalitesi, unvanı ve tecrübesi de çok önemlidir.
Şampiyonluklarla yoğrulmuş, kupalar almayı alışkanlık hale getirmiş Fatih Terim ve ekibinin başarı kariyerine şöyle bir göz atalım..

VAZGEÇMEYENLERIN ZAFERİ

G.Saray tarihinde kazanılan 21 şampiyonluğunun 3'te birine imza atan İmparator Fatih Terim'in, 1 UEFA Kupası, 7 Lig Şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 2 Süper Kupa, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası olmak üzere 14 kupası var..
Oyuncu Taffarel: Biri kazanılmış iki Dünya Kupası finali.. Brezilya ile kazanılmış bir Copa Amerika.. Parma'da 2 Süper Kupa.. Galatasaray'da 2 Lig, 2 Türkiye Kupası..
Bir UEFA ve bir UEFA Süper Kupa. Hoca Taffarel: 4 Lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası ile 3 adet Süper Kupa..
Taffarel toplamda 19 kupa kazanmış.
Oyuncu Ümit Davala: Galatasaray'da 4 şampiyonluk, Werder Bremen'de 1 şampiyonluk. Bir UEFA ile 1 UEFA Süper Kupa.. 2 Türkiye Kupası, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası.. Hoca Ümit Davala: 3 lig şampiyonluğu ile Süper Kupa.. Davala toplamda 15 kupa kaldırmış.
Oyuncu Hasan Şaş: 5 Lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa ile 1 UEFA ve 1 UEFA Süper Kupa.. Hoca Şaş: 3 Lig şampiyonluğu ile 2 Süper Kupa.. Şaş'ın toplamda 16 kupası var..
Galatasaray kulübesindeki teknik heyete baktığımızda Terim-Şaş-Davala-Taffarel dörtlüsünün toplamda 64 kupası var.. Galatasaray'ın kazandığı 21'inci şampiyonluğuna imza atan oyuncuların 29 golle kral olan Gomis dahil çoğunun şampiyonluğu yoktu. Stres seviyesi yüksek "Final" gibi maçlarda oyuncuların zihinsel olarak yaşadığı baskılar, hayatları final maçlarıyla dolu Fatih Terim ve ekibinin tecrübesi, bilgileri ve kaliteleri sayesinde aşıldı. Galatasaray'ın stratejik açıdan önemi büyük olan 21'inci şampiyonluk "Vazgeçmeyenlerin" zaferidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA