6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Bakü ucuz mu? Pahalı mı? | İlay ve Sinan'la #ParaflıUçuşlar

Bakü ucuz mu? Pahalı mı? | İlay ve Sinan'la #ParaflıUçuşlar

31.08.2023 | 16:40

"İlay ve Sinan'la Paraflı Uçuşlar" bu bölümde Bakü'yü keşfetmek için Azerbaycan'a büyülü bir yolculuk yapıyor...

"İlay ve Sinan" şehrin kalbine dalıyor. Bakü'nün eşsiz cevherlerini keşfederken, nefis mutfağının tadını çıkarıyor ve doğal güzelliklerini sizinle buluşturuyor.

İlk durakları "Eski Şehir" ve Kız Kulesi, ardından Şirvanşahlar Camii… Sırada uyumlu notalar var! Sinan ve İlay, kültürler arasında köprü oluşturan ülkenin geleneksel çalgısı "kopuz"u çalmayı öğrenecek. Hem de yerel kıyafetler içinde... Sonra mikro harikalar diyarı Minimalist Kütüphane... Burada dünyanın en küçük kitaplarını görecekler. İnsan sanatının ve yaratıcılığının bir kanıtı olan bu küçük edebi harikaları keşfedecekler.

Lezzet olmadan hiçbir seyahat deneyimi tamamlanmış sayılmaz. Bu yüzden Sinan ve İlay, Azerbaycan'ın ikonik yemeği "Şah Pilavı"nın aromatik karışımının tadını çıkaracak. Oradan sonraki durak Çamur Volkanları! Dünya'nın eğlenceli ama dramatik jeolojik varoluşlarından birine tanık olacaksınız...

Yollar onları "Gobustan"daki eski yazıtlara da götürecek. Bu buluşma tarihi bir öneme sahip... Rollercoaster'ın kıvrımları, heyecan dolu dönüşleriyle enerji depolayan ikilinin duraklarından biri de 'Doğanın Majesteleri' olarak bilinen "Şah Dağı"! Sinan ve İlay, doğanın ihtişamına alçalmış, heybetli bir volkanın önünde huşu içinde duracak, sonra "Şah Dağı"nın tepesindeki panoramik manzaralara dalıp gidecekler...

İlay ve Sinan'la Paraflı Uçuşlar'ın bir sonraki bölümünde dünya harikalarını kucaklayarak yeni ufuklara yelken açacağız. Gezegenimizi olağanüstü kılan farklı kültürleri keşfetmeye ve bu eşsiz güzellikleri kutlamaya devam edeceğiz.
Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA