6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Başkan Erdoğan'dan Kur’an-ı Kerim tilaveti | Video

Başkan Erdoğan'dan Kur’an-ı Kerim tilaveti | Video

11.05.2020 | 21:32

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayında başladığı Hatm-i Şerif’te 25. cüze geldi. Kur’an-ı Kerim’in 42. Suresi olan Şûrâ Suresi’nin ayetlerini okuduğu görüntü sosyal medyada yer aldı. Bu görüntüleri birçok kişi paylaştı. Başkan Erdoğan’ın okuduğu kişinin ayetlerin anlamları da merak konusu oldu. İşte o görüntüler ve ayetlerin anlamları:

Ramazan ayında Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Hatm-i Şerif için başladığı Kur'an-ı Kerim'in 25 cüzün ayetleri okurken görüntülendi. Kur'an-ı Kerim'i okurken görüntülenen Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu görüntüleri sosyal medyada kısa sürede paylaşılmaya başlandı. Kur'an-ı Kerim'in 42. suresi olan Şûrâ Suresi'nin 9. 10. 11. 12. 13. ayetlerini okuduğu görüntülerde ayetlerin manaları da merak konusu oldu.
İşte ayetlerin manaları:

9: Onlar Allah'tan başka velîler edindiler öyle mi? Halbuki asıl dost ve koruyucu Allah'tır. Ölüleri de O diriltecektir ve O'nun gücü her şeye yeter.
10: Ayrılığa düştüğünüz bütün konularda (doğru) hüküm Allah'a aittir. İşte o Allah benim rabbimdir; yalnız O'na güvenip dayanmışımdır ve daima O'na yönelirim.
11: Gökleri ve yeri yaratan O'dur. Size kendinizden eşler, hayvanlardan da çiftler yarattı. Bu şekilde çoğalmanızı sağlamaktadır. O'na benzer hiçbir şey yoktur. O her şeyi işitir, her şeyi görür.
12: Göklerin ve yerin anahtarları O'nundur. Rızkı dilediğine bol, dilediğine de ölçülü verir. Çünkü O her şeyi bilmektedir.
13: O, Nûh'a buyurduklarını, sana vahyettiklerimizi, İbrâhim'e, Mûsâ'ya ve Îsâ'ya buyurduklarımızı size din kıldı ki o dini ayakta tutasınız, o konuda ayrılığa düşmeyesiniz. Kendilerini davet ettiğin bu din müşriklere ağır geldi. Allah (dini tebliğ için) dilediğini seçer ve kendisine yöneleni doğruya iletir.

*Ayetlerin anlamları Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an-ı Kerim Tefsiri'nden alınmıştır.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA