Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Yeni Türkiye’nin ağırlığı hesap edilmeden bu bölgede siyaset yapılamaz

Dağlık Karabağ'ın gerçek sahibi olan Azerbaycan'a geri dönmesi, çok boyutlu gelişmeleri de gündeme getirmiş bulunuyor. Bu gelişmelerin başında Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan'ın artık sonsuza kadar sürecek olan beraberlikleri bulunmaktadır.

Yeni Türkiye
Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakü'de İlham Aliyev'le durum değerlendirmesi yaparlarken, bir yanda Fransa'nın Macron'u diğer yanda da Ermenistan'ın Paşinyan'ı, dünya gerçeklerinin farkında olmamanın bedelini ödüyor olacaklar. Söz konusu gerçeklerin başında ise "Yeni Türkiye" bulunuyor. Bir yanda Doğu Akdeniz'deki haklarını savunan, diğer yanda Suriye toprakları üzerinde bir uydu-terör devleti kurulmasının önüne geçen ve aynı anda Irak topraklarında üslenen PKK'ya göz açtırmayan bir Türkiye var. Ve bu Türkiye, Libya'nın kaderinde de ağırlıklı söz sahibidir.

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz


Akılsız Macron
Özellikle Fransa'nın Macron'u yeni Türkiye gerçeğini ıskaladığı için, şimdi Ermenistan'ın yenilgisine ortak olmak konumunda bulunuyor. Belki bu durumun sebebi, Macron'un bir siyaset adamı değil, derin sermayenin ya da Rothschild'lerle Soros'un birlikte ürettikleri bir kişi olmasıdır. Siyaset mesleğine yabancı olduğu için yaşanılan zamanın eskisinden çok farklı olduğunu görememiş ve sanki Fransız sömürgeciliğinin güzel günleri hâlâ yaşanılıyormuş gibi davranmıştır.

Türkiye'nin ağırlığı
Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlham Aliyev'le durumu değerlendirirken ve yarın Türk askerlerinin de katılımı ile Bakü'de zafer yürüyüşü yapılırken, yeni dünyanın bu bölgeye yansıyan güç dengeleri, bir kez daha gözlemlenecektir. Sanırız aklı başında hiçbir siyasetçi bu dengeleri değerlendirmeden başarılı olamayacaktır. Özellikle Yunan siyasetçilerin beklentilerinde ölçüyü kaçırmamaları tavsiye edilmelidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA