Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Dünyanın en iyisi

Dünyanın bence en büyük finali bu... Şampiyonlar Ligi finali. En anlamlı final bence. Sezon başında bana gelip sorsanız, "28 Mayıs'ta Wembley'deki finalde hangi takımları izlemek istersin?" diye... "Manchester United ile Barcelona'yı isterim" derdim. Niye mi? Barcelona ile belki bir sistem takımı baş edebilir diye. Ama onlar bile dün 7 dakika başedebildi. İlk 7 dakika Manchester United; sonrasında 83 dakika Barcelona... Özetle; böyle bir maçtı işte.
Barcelonalı futbolcular, inanın o kadar rahatlar ve o kadar birbirlerine yakınlar ki, adeta bir taktik çalışması yaptılar. Şampiyonlar Ligi finali mi seyrettik; Barcelona'nın bir taktik çalışmasını mı belli değil...
7. dakikadan sonra çok iyi oynamaya başladılar. Golü buldular. Tam paslara devam ederken golü yediler. Ama yine düzenlerini, rahatlıklarını hiç bozmadılar. İkinci devreye öyle bir tempoyla, öne doğru pasla girdiler ki... Pedro, Xavi, Iniesta, Messi hepsi vurmaya başladı. Bir anda Manchester United gibi bir takıma karşı maçı üçe getirdiler.
Benim hayalimdeki takımlar dün gece Wembley'deydi. Ama hayalimdeki maç olmadı. Sonuçta da; dünyanın en iyi futbol takımı zorlanmadan, antrenman havasında şampiyon oldu.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA