Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Guti&Forlan tercihi yapılmalı

'İkinci forvet olarak hangisi?' derseniz, tercihim Diego Forlan. Ama Beşiktaş'ın parayı ihtiyacı olan mevkilere harcaması gerekir diye düşünüyorum

Beşiktaş, Türkiye Kupası'nı kazandıktan sonra Tayfur Havutçu'yla 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Bu kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Tayfur Havutçu, buralara hak ederek, dişiyle tırnağıyla kazıyarak gelmiş bir arkadaşımız, kardeşimiz. Futbolculuk yıllarımın son dönemlerinde birlikte oynadık. Çok beyefendi bir kardeşimiz. Profesyonellik anlayışı da çok iyiydi. Daha sonra antrenörlük deneyimini, Beşiktaş'ta çok önemli, tecrübeli teknik adamların yanında geçirdi. Schuster'den devraldığı takımla ligi 5. bitirdi. En önemlisi Türkiye Kupası'nı kazanarak bu renkli kadronun Avrupa Kupası'na katılmasını sağladı. Ben herkesin, özellikle kendi camiasının, Tayfur Havutçu'ya sahip çıkması gerektiğini ve çıkacağını düşünüyorum. Tayfur Hoca bunu hak ediyor zaten.

Beşiktaş'ta bir diğer konuşulan isim ise Uruguaylı golcü Diego Forlan... Beşiktaş'ın ihtiyacı olan isim midir? Yararlı olur mu? Görüşleriniz neler bu oyuncuyla ilgili?
Futbol takımlarının, isimden daha çok doğru adamlar almaları lazım. İhtiyacı olan isimlere yönelmesi lazım. Diego Forlan, son Dünya Kupası'nda Uruguay Milli Takımı'nda ikinci forvet oyuncusu gibi oynadı. Guti şu anda öyle oynadığı için bir tercih yapılmalı diye düşünüyorum. Beşiktaş'ın ciddi parayı, daha ihtiyacı olan mevkiler için harcaması gerektiğini düşünüyorum. Ama "İkinci forvet olarak Guti mi Forlan mı?" derseniz benim tercihim Forlan olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA