Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Sadece uzatmanın ilk yarısında Beşiktaş!

Türkiye'deki kupa maçlarının finalleri beklenen gibi değil, genelde bol gollü geçiyor. Rövanşı olmayan final maçlarının bol pozisyonlu olması ilginç. Dün de Kayseri Kadir Has Stadyumu'ndaki finalde her iki takım da işi 90 dakikada bitirmek istiyordu, hatta uzatmada bile penaltılara gidilmesine razı değillerdi. Bir tek uzatmanın ilk yarısında maç Beşiktaş'a çok geldi, diğer bölümlerde oyun hep ortadaydı. Son paslardaki tercih hatalarına rağmen son vuruşlar Türkiye Kupası'nı bir tarafa getirecekti, ancak bol pozisyonlara rağmen final penaltılara kaldı. İki takımın kalecisi Rüştü ve Hasagiç iyi oynadı. Bu da gösteriyor ki iki takım da açık oynadı ve penaltılarla değil oynayarak kupayı kazanmak istedi.
Bir bakıma 19. haftada Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve İstanbul Belediye'nin Beşiktaş'ı 2-1 yendiği lig maçı, dünkü finale bu ortamı hazırladı. O karşılaşmanın sonucu Beşiktaş'ı şampiyonluktan uzaklaştırdı, İstanbul Belediye'nin de ligde hiçbir tehlike yaşamamasını sağladı.

GERİDE NECİP ÖNDE FERNANDES
O gün bugündür antrenör ve oyuncular tamamen Türkiye Kupası'na kilitlendi ve kilitlendikleri kadar da her iki takım Kadir Has'ta başarılı bir futbol ortaya koydu. Dünkü finalde oyunun dengede oluşu, hem de iki takımın hücum oynamasına rağmen oyunun dengede oluşu, futbol kalitesini gösteriyor. Beşiktaş adına Necip yedikleri ikinci goldeki şanssızlığına rağmen takım savunmasında müthişti, takım hücumunda ise Fernandes ön plana çıktı...
İstanbul Belediye takımında 'Şu oyuncu çok iyi oynadı' demek, doğru değil. Çünkü Abdullah Avcı'nın ekibi tam bir takım oyunu oynayan, ezberlenmiş şablonu olan ligin en renkli takımlarından. Bu arada hakem Yunus Yıldırım da başarılı bir yönetim gösterdi.
Sonuçta dün güzel bir final izledik. Türkiye Kupası'nı iki takımın da hak ettiğini söyleyebilirim. Penaltılarla Avrupa vizesi alan Beşiktaş'ı kutluyorum.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA