Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Şampiyon olamasa da Trabzonspor başarılı

Şampiyon olsa da olmasa da Trabzonspor başarılı bir sezon geçirdi. Onur, Burak, Selçuk gibi oyuncuları Türk futboluna sundular. Artık son maça gelindi. Bu sezon için bir Trabzon değerlendirmesi alabilir miyiz?
79 puan, hatta son maçı kazandığını kabul edelim 82 puan, sezon başında her Trabzonlu'nun kabul edeceği bir puandı. Olaya bir de bu açıdan bakmak lazım. Sezon içinde üç farklı süreç geçirdi Trabzonspor. Çok iyi bir ilk yarı performansıyla, şu anki lidere 9 puan fark yapıldı. Ancak ikinci yarının 6. maçında puanlar eşitlendi. 6 maçta alınan 3 beraberlik bir mağlubiyetten sonra 10 maçta 9 galibiyet 1 beraberlik alınıyor. Gerçekten de çok iyi bir sezon geçirdi Trabzonspor. Çok klasik laflar vardır ya, "İki takım da hak etti" diye. Klasikte kalır genelde ama bu yıl gerçekten böyle.
İki takımın ortak özellikleri, lige havlu atmak üzereyken tekrar toparlanmaları, güçleri ve çok zor deplasmanlarda geriye düşmelerine rağmen maçları çevirebilmeleri... Oyun içerisindeki her skora ve aksiliklere rağmen iddialarını, ligin sonuna kadar taşımaları. Düşünebiliyor musunuz; Fenerbahçe son 17 lig maçında 16 galibiyet 1 beraberlik alıyor. Alınabilecek 51 puanın 49'unu topluyor, ama halen şampiyon olamadı. Bu da Trabzonspor'un başarısını gösteren bir başka istatistik bence.

Şenol Güneş'in, medyaya 'Olumsuz haber yapılıyor' şeklinde serzenişi oldu. Haberler olumsuz etkiledi mi sizce?
Haberlerin camiayı, teknik adamı, futbolcuyu etkilemesi bence kişiye göre değişir. Eğer gerçekten haberler kulüpleri çok etkilemiş olsaydı Fenerbahçe ilk yarının sonunda darmadağın olurdu. Burada kulüp yönetiminin becerisini en önemli etken olarak görüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA