Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Hedefe yaklaştı

Güveni, şampiyonluğa olan inancı, kazanılan kupadan sonra üst seviyeye çıkan Beşiktaş beklenenin aksine çok zor gibi görünen Ankaragücü maçını yorgunluğuna rağmen istediği gibi bitirdi. Bu maçın başlangıçtaki en büyük zorluğu kupadaki konsantrasyonun bu karşılaşmada aynı şekilde olup olmayacağıydı. Ama bu soruya Beşiktaş ilk dakikada Bobo ile bulduğu golle cevabını verdi. Elbette bu maçın diğer iki zorluğu rakip Ankaragücü'nün küme düşme potasında olması bir diğeri ise sentetik zemin olmasıydı. Özellikle bu tür zeminlerde top kullanabilen oyuncuların çokluğu takımların farkını yaratıyor. Beşiktaş'ın kadrosunda Tello, Yusuf, Ernst ve Cisse gibi orta alanda iyi top kullanabilen oyuncular bu maçta tekrar Beşiktaş'ın farkını ortaya çıkarttılar. Yorgunluklarına rağmen oldukları süre içerisinde Tello ve Yusuf, Beşiktaş'ın organizasyonunu götüren oyuncular oldular. Bunlara ilaveten Ankaragücü'nün önde üç tane santrforla ve arkalarında Ceyhun'la bu kadar ofansif düşünerek oynaması da Beşiktaş'ın düşündüğü ve uygulamak istediği çabuk çıkış ve kontratak düşüncesine yardımcı oldu. Bu düşünceyi uygularken Beşiktaş, Bobo, Holosko, Tello, Ernst ile öne doğru yaptığı kontrataklarla farkı yakaladı. Burada maçın 2. yarısının belli bir bölümünde Beşiktaş'ın sahasında kapanıp Ankaragücü'ne oynama şansı vermesi biraz sıkıntı yaratırken, Jaba'nın kaçırdığı pozisyonlar Beşiktaş için şans oldu.

TELLO BİR BAŞKA
Dün tekrar Beşiktaş'ın bu sezon şans aldığı dönemlerde en etkili ismi olan Bobo, bu özelliğini bu maçta attığı iki golle ve getirdiği galibiyetle tekrar etti. Ona ilaveten Holosko gol bulmasa da, etkinliği ve yıpratıcılığıyla Beşiktaş'ın Tello ile beraber en etkili ismiydi. Ankara'da oynanan iki deplasman ve İzmir'de alınan kupa, Beşiktaş'ın hedeflerine ulaşması için final maçlarıydı. Artık hedefe sadece bir adım kalmıştır. Bu kadar zorlu ve uzun bir yürüyüşü başarıyla gerçekleştiren Beşiktaş bu adımı da başarıyla atacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA