Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Paralar havaya

Havai fişek paralarını nereye fırlatalım?
Her yaz düğünlerde, kutlamalarda atılan havai fişekleri gördükçe iki şey düşünürüm; birincisi yarattığı gürültü kirliliği, ikincisi onca paranın havaya saçılması.
Oysa yerden havaya değil de, havadan yere doğru saçsak o paraları belki birilerinin üzerine düşer, bir küçük hayat değişir. Ve tabii bir de yarattığı tehlike var.
İşi bilmeyenler kendi kendilerine evlerinin bahçesinde bile patlatıyorlar. Küçük çocukları, hastaları, hayvanları ve yarattığı çevre kirliliğini hiç düşünmeden eğleniyorlar.

BOŞUNA İSRAF
İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, gürültü kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle Temmuz ayından itibaren resmi günler dışında havai fişek atımı yasakladı.
Buna göre düğün, asker uğurlaması gibi organizasyonlarda havai fişek atımını izne tabii olacak. İzinler alındığı takdirde 'sessiz tip havai fişek' atmasına izin verilecek.
Nihayet, nihayet...
Ve bir başka israf konusu daha...
Restoranlarda salata istiyorsunuz; devasa bir salata geliyor, bitiremiyorsunuz. Ben artık her şeyi yarım söylemeye başladım.
Çöpe atılacak bir şeyler için para vermek istemiyorum. Dünyada bu kadar açlık varken, tabakları tepeleme doldurmamız ve sonra da onları çöp yapmamız normal mi sizce?
Ve gelelim uçak yolculuklarında çöp olanlara. İnsanlar kendilerine sunulan paketlerden çoğu kez tek bir şeyi yiyor ve bırakıyor. Onlar da çöpe gidiyor. Açılmamış su bile. Biz bu kadar zengin miyiz, biz bu kadar doygun muyuz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA