Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Alphan Eşeli’nin bir ‘müjde’si var

Alphan Eşeli, daha çok eşi Demet Müftüoğlu Eşeli ile birlikte 2009 yılında kurduğu uluslararası kültür ve sanat platformu ISTANBUL 74 ile tanınsa da, o aynı zamanda ödüllü bir yönetmendir. 2013 yılında çektiği ve ilk uzun metrajlı filmi olan 'Eve Dönüş Sarıkamış 1915' ile birçok uluslararası ödül kazanan Alphan Bey, ikinci filmini sinemaseverlerle buluşturuyor.



Eşeli'nin, başrollerini Salim Kechiouche ve Lale Mansur'un paylaştığı 'Müjde' adlı filmi, bugün dünya prömiyerini yapacak. Yapımcılığını eşi Demet Müftüoğlu Eşeli ve Ali Ömer Atay'ın üstlendiği film, dijital platform MUBI'de, küresel bir lansmanla dünya çapında izleyicilere ulaşacak.



'Müjde', Suriye Savaşı'nın başlamasıyla hayatları sonsuza dek değişen iki sıradan insanın hikayesini anlatıyor. Sinema çevrelerinde, Alphan Eşeli'nin 'Müjde' ile yine birçok ödül kazanacağı konuşuluyor. Ben de Alphan Bey'e bol seyirci ve bol ödüller diliyorum.

TEK AŞKI ALİ EGE

10 yıl aşk yaşadığı Ali Ağaoğlu'ndan 2015'te ayrılan Petek Ertüre, yıllar süren aşk orucunu Ağustos 2020'de Serdar Oal ile bozmuştu. Kalbinin üzerine Petek dövmesi yaptıracak kadar aşık olan Oal ile Ertüre'nin ilişkisi birinci yıl kutlamasından sonra bitmiş, ayına Petek Ertüre'nin doğum gününde barışmışlardı.



Aralıkta sevgilisinden evlenme teklifi alan Ertüre'den nikah davetiyesi beklerken, yine ayrılık haberi geldi. Ayrılığın sebebinin, Oal'ın kıskançlıkları olduğu kulağıma geldi. Artık sadece huzur istediğini söyleyen Ertüre, yine sevgilisini affeder mi bilmem ama şimdilik tek aşkının oğlu Ali Ege olduğunu söylüyor.

İLK KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇIYOR

İlk kez 2008'de geldiği İstanbul'a aşık olan Dominikli ressam Laura Margarita, 7 yıl önce de İstanbul'a yerleşmişti. Çocukluğundan gelen anılarıyla dolu renkli dünyasını tuvallere yansıtan ve eserleri pek çok evin duvarını süsleyen Laura Margarita, İstanbul'daki ilk kişisel sergisini açmaya hazırlanıyor.



Her zaman farklı teknikler ve farklı materyaller denemeyi seven bir sanatçı olduğunu söyleyen Margarita'nın 'Metamorfoz' adını verdiği sergisi 29 Mart'ta, Bebek'teki Aura Art Hub'ta sanat tutkunları ile buluşacak.

İSTANBUL'DA HİBRİT MODA HAFTASI

Türk moda endüstrisinin tüm önemli oyuncularını bir araya getiren Fashion Week İstanbul, pandemi nedeniyle son dört sezondur sadece dijital olarak düzenlenmişti. Pandeminin etkisinin nispeten azalmasıyla bu sezon dijital ve fiziksel aktivitelerin birleştiği hibrit bir formatta tasarlanan Fashion Week İstanbul, önceki akşam başlangıç partisi ile start aldı.



Parti, moda dünyasının ünlü isimlerini bir araya getirdi. 18 Mart'a kadar gerçekleşecek moda haftasında, aralarından 20'den fazla tasarımcı ve marka, yeni cicilerini moda tutkunlarının beğenisine sunacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA