Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

İş görüşmesinde erkeklere ‘kısa şort giy’ ya da ‘evli misin?’ deniliyor mu?

Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler tarafından bu şekilde tanımlanmış olarak her yıl 8 Mart'ta kutlanan uluslararası bir gündür. Kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi ayrıca ekonomik ve sosyal başarılarının kutlanması amaçlanır.



Bence kadının varoluşu her gün kutlanmayı hak ediyor ve erkekler 'böyle' olmasaydı, eminim böyle bir kutlamaya da gerek kalmazdı! Biz kadınlar her dönemde eşit olmak için çaba vereceğiz, emek vereceğiz. Ve bu salı yine her marka kadına vediği önemi anlatan mesajlar atacak bize...
Ve ne yazık ki yine birçok marka ve şirket bünyesinde böyle bir eşitlik olmadığını kadın çalışanlarından duyacağız. Ne olursa olsun bu zihniyete inat her yerdeyiz... Biz istersek anne, yönetici, sporcu, sanatçı, müzisyen, öğretmen, yazar oluruz. Bu özel günde bize çiçek almanızı değil, bize saygı göstermenizi istiyoruz. Özgürce, korkmadan yaşamak istiyoruz. İşte o zaman bu günümüzü keyifle kutlayabiliriz. Umarım gerçekten eşit, kadına şiddetin olmadığı ve kadının ötekileştirmediği zamanlarda yaşarız.



EVLİ MİSİN?
olmanın zorluğunu soruyorlar sürekli, anlatması öyle güç ki... Örneğin geçtiğimiz günlerde bana bir TV programı için teklif geldi. Görüşme esnasında "Evli misin?", "Çocuğun var mı?" ve "Seyahat engelin var mı?" ilk gelen sorulardı. Yine bir başka gün YouTube'da program yapmak üzerine bir görüşme yaptım. Bana programda etek giyersem kısa sürede çok aboneye ulaşacağım söylendi. Düşünsenize bir erkeğe herhangi bir iş görüşmesinde "Kısa şort giy çok izlenirsin" denilir mi... Medeni hali ya da iş nedeniyle seyahat etmesi konuları masaya yatırılıyor mu? Cevap kocaman bir "Hayır!"
İşte iş hayatında kadın olmanın zorluğunu soruyorsunuz ya buyrun size cevabı... 21. yüzyılda karşılaştığımız duruma inat tüm emekçi kadınlarımızın günü kutlu olsun!

SAHNEYE 65 YAŞ ÜZERİ ÇIKAMAZ YALANI
Devlet Tiyatroları sahneleri pandeminin başından beri 65 yaş üstündeki oyunculara kapalı. Metin Belgin bu konuyla ilgili Twitter'da veda duyurusunu yaparken "Yani, ihtiyarlara sahnede de yer yok!" yazdı ve ortalık karıştı. Herkes, nasıl olur da 65 yaş üzeri sahneye çıkamaz dedi. Kimse pandemiden, kurallardan, sağlıktan bahsetmeden bu konuyla beraber Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızı suçladı. Araştırmadan, arayıp doğruyu öğrenmeden, neymiş efendim 65 yaş üzeri sahneye çıkamıyor diye linçler başladı.



Bir kurumun tüm dünyada olduğu gibi risklerden dolayı sorumluluk almamasından doğru bir şey olamaz. Pandemi bitince elbette sahneye dönecekler. Yani mesele, 65 yaş üstündekilere sahne yasağı getirmek değil, 65 yaş üzerindekiler hastalığa yakalandıkları zaman en büyük tehdit altında oldukları için, amaç onları maske ve mesafe kurallarını uygulamaları mümkün olmayan tiyatro sahnesinden uzak tutmak... Özetle 'Sahneye 65 yaş üzeri çıkamaz' cümlesi külliyen yalan! Bu durum pandemide çok normal ve anlaşılır bir durum.

BATMAN RUSYA'DA VİZYONA GİRMEYECEK
Ne mutlu ki Warner Bros., Disney ve Sony Pictures, Rusya'daki gösterimlerini durdurma kararı aldı. Rusya'nın Ukrayna işgali sonucunda film gösterimlerini durduran tek büyük stüdyo Warner Bros. değil. Disney de önümüzdeki günlerde Rusya'da vizyona girmesi planlanan bütün filmlerin gösterimlerini iptal ettiğini duyurdu.



Bir şirket sözcüsü yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın sebepsiz yere işgali ve trajik insani kriz göz önüne alındığında, Pixar'dan yakında çıkacak olan 'Turning Red' de dahil olmak üzere Rusya'da filmlerin sinema gösterimlerini durduruyoruz" dedi ve sözlerine şu ifadelerle devam etti: "Gelecekteki iş kararlarını gelişen duruma göre alacağız. Bu arada, ortaya çıkan mülteci krizinin ölçeği göz önüne alındığında, mültecilere acil yardım ve diğer insani yardımları sağlamak için STK ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA