Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

F2 pilotumuz kendi pistinde niye antrenman yapamıyor?

Formula 1'in en ihtişamlı yarışlarını Monako'da izlemeye alışığız ancak Bakü'nün heyecanı çok başkaymış. Sezonun 8. yarışını izlemek için gittiğim Azerbaycan'da pisti gördüğüm an yarışın pek de sakin geçmeyeceğini söyledim, nitekim öyle de oldu. Azerbaycan Grand Prix 2022 kazasıyla, kavgasıyla, vedasıyla eşsiz bir 3 gün yaşattı.



Sıralama turunu 6 yaşında bir Formula 1 hayranıyla yan yana izliyoruz, ben farklı bir takımı tutuyorum, çocuk başka takımı tutuyor. Keyifli mücadelenin galibi, küçük çocuğun takımının pilotu Charles Leclerc oluyor. Çocuk havalara uçuyor, "Gördünüz mü bakın ben demiştim, kaybettiniz" vs... Ancak bir gün sonraki yarışta işler değişiyor. Sıralama turları sonunda 'pole' pozisyonunu kazanan Leclerc'in yarışa veda ettiği an da ben havalara uçuyorum, bu sefer çocuk ağlıyor, ben de ona "Ağlama takımını değiştir bak" diyorum... Anlıyorum ki Formula 1 hayranlığı daha 6 yaşından başlıyor, tutkuyla da yıllarca devam ediyor. Ve yarışı benim de favorim olan Max Verstappen birincilikle bitiriyor. Dilerim sezonun 9. yarışı Kanada Grand Prix'sinde de sürpriz olmaz, yarın yine Max'in zaferini kutlarız. Peki F2 dünyasında başka neler oluyor, inceleyelim...

TÜRKİYE'DE PİSTLER YETERLİ Mİ?
Türkiye'nin ilk Formula 2 yarış pilotu, ülke gururumuz Cem Bölükbaşı, 2022 FIA Formula 2 Dünya Şampiyonası'nın altıncı ayağında iki talihsiz kaza yaşadı. Ana yarışta çok iyi giderken kaza geçirip yarış dışı kalmasına sebep olan atağın sahibi Roy Nissany, kaza sonrası takım telsizinden milli sporcumuza küfürler etti, hatta "Pistte bir aptal var" dediği anlar yayına yansıdı.



Formula 2'yi üzüntüyle takip ettim, her anına sinirlendim çünkü Cem'in aldığı cezayla, karşı tarafın aldığı ceza hiç adil gelmedi. FIA, profesyonel sporcu ahlakı olmayan Nissany'e sadece yarışa geride başlama cezası verdi. Cem'in kaza sonrası olgunluğuna hayran kaldım, "Bu bir yarış, olur böyle şeyler" diyerek olayı hiç büyütmedi. Otel önünde onu görmek için saatlerce bekleyen hayranlarını kırmadı, hepsiyle tek tek fotoğraf çektirdi
Bakü'de konuşulan bir diğer önemli konu ise Cem gibi önemli yarış pilotumuzun Türkiye'de yeterli derecede antrenman yapamamasıydı. Cem kendi pistinde antrenmanlarını neden yapamıyor? Çünkü pist, özel bir işletmeye ait ve sanıyorum ki Cem'in ülkemizi böylesine büyük bir organizasyonda gururla temsil ettiğini ve o pistte çok çalışması gerektiğini bilmiyorlar. Özel işletmede olan piste ya müdahale edilmeli ya da Cem için yeni bir pist düşünülmeli. Özetle Cem gibiler kolay yetişmiyor, dilerim Spor Bakanlığı bu işi çözüme kavuşturur.

F1'İN YENİ DESTEKÇİLERİ
Bakü'de kripto para dünyasının takımlara desteği de çok konuşuldu. Dünyanın en hızlı büyüyen kripto para borsalarından Bybit, 2022 yılının şubat ayında Red Bull Racing Team ile ortaklığını duyurmuştu.



Borsanın, Azerbaycan Grand Prix'sine katılan, Türkiye piyasasından sorumlu Genel Müdürü Alphan Göğüş; takımın, kripto ürünleriyle sorunsuz bir deneyim sunmak için mühendislik ve ustalaşma alanlarında gösterdiği çabalarla birebir uyuştuğunu söyledi. Bu arada fan token çıkarma ortağı ve teknoloji geliştirme ortağı görevlerini üstlenecek, yani takımın, taraftar katılımının artırılmasını kapsayan misyonu üzerinde de çalışılıyormuş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA