Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Aynı şarkılardan gına geldi!

Radyolar, müzik dünyasının hem ödülü, hem cezası...
Nasıl mı? Şöyle anlatayım:
Radyolar, aslında müzik dünyasının tam merkezi. İşitsellik ekseninde bakıldığında, diğer mecralardan bir tık daha müzikle özdeş. Bu sektörde yapılan üretimi, dinleyiciyle buluşturması açısından çok anlamlı.
Radyo, doğru ve tarafsız kullanıldığında işin ödül kısmı.
Peki ya madalyonun diğer yüzü? Ulusal radyolar müziğe destek mi veriyor, yoksa müziği baltalıyor mu anlamış değilim.
Yeni çıkan isimlere neredeyse hiç destek verilmiyor.
Hemen her radyo bir 'kurul' hikayesi uydurmuş;
'Şarkı kurula girecek, kurul karar verirse çalınacak, otomasyon var' gibi cümlelerle emekleri hiçe sayıyorlar. Bu konu ile ilgili Kral FM ile görüştüm. Arşivlerinde mevcut 24 bin şarkı olduğunu, her DJ'in kendi istediği şarkıyı çaldığını ve genç isimlere yer verdiklerini söylediler.
Anladığım kadarıyla bazı pop radyoları kendilerine güvenmiyorlar.
Nedense hep aynı şarkıları çalıyorlar.
Acaba cesaretleri mi yok?
'Dinleyici bizi dinlemez' kaygısı mı taşıyorlar?

HEP AYNI ŞARKI
Eğitimleri müziğin yanından geçmeyen müzik direktörleri, egolarını şişire şişire önlerine gelen no-name şarkıcılara müzikal akıllar veriyor. 'Bu şarkıda çok yaylı çaldırmışsın, böyle olmaz' diyen, konservatuarın kapısından geçmemiş müzik direktörleri var. Hep aynı 10 sanatçının döndüğü bir playlist sarmalı var, başka şarkı yok mu?

Vefanın adı Erdoğan

Sayın Cumhurbaşkanımız'ın yoğun temposunu bilmeyen yoktur. Zaten Erdoğan, bu temposuyla dünyanın sayılı liderleri arasında gösteriliyor. Öngörüsü ve daha bir ok özelliği ile dünyanın sevip saydığı bu liderin hiç değişmeyen bir yönü var ki; o da vefası... Binlerce örneğini sayabileceğim bu vefaya, burada yer vermemin sebebi de geçtiğimiz günlerde babasını kaybeden Mabel Matiz'i taziye için araması oldu. Tıpkı Fazıl Say'ı ve onlarca sanatçıyı araması gibi. Sadece araması değil Erdoğan'ı bu kadar kıymetli yapan, tıpkı Fazıl Say'ın da dediği gibi 'Sesindeki samimiyeti, sahiplenmesi ve gerçekliği'.

Kıvanç'ın vazgeçemediği şarkılar

Müziğe ilgisini çok iyi bildiğim Kıvanç Tatlıtuğ ile geçtiğimiz günlerde telefonda konuştum. Tatlıtuğ, sık sık dinlediği şarkıları benimle paylaştı.

Bakalım Kıvanç'ın en'lerini nasıl bulacaksınız?
1- Eddie Vedder 'Society'
2- Reamonn 'Super Girl'
3- Michael Jackson 'Liberian Girl'
4- Kings Of Leon 'Closer'
5- Deep Purple 'The Surprising'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA