Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Pazar gününün tatlı gülleri

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün tam pazar gününe yakışan bir tatlı tarifi ile karşınızdayım; elmalı bir tart. Ancak elmaların diziliş bakımından güle benzemesi sebebiyle elmalı güllü tart ismini veriyoruz.
Hazırlaması son derece pratik. Sofistike görünümüyle özel günler ve davetler için de çok şık. Elmaları gül şeklinde dizmek hem sizler, hem çocuklarınız için çok eğlenceli olabilir.

MUTLU AİLE TABLOSU
Pazar, bütün ailenin bir araya geldiği, paylaşımların en yoğun olduğu, haftanın en şefkatli günlerinden biridir. O halde ne duruyoruz?
Alalım çocuklarımızı, eşimizi dostumuzu yanımıza, girelim mutfağa, pazarın sevgi dolu enerjisine yakışır bu paylaşımlık tatlıyı hep beraber keyifle yapalım.
Bugünlük benden bu kadar, bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu pazarlar...

ELMALI GÜLLÜ TART

TART HAMURU İÇİN:
3-3.5 su bardağı un
1/2 limonun suyu
125 gr. soğuk tereyağı
1 adet yumurta
KREMASI İÇİN:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
ÜZERİ İÇİN:
6 tane kırmızı elma
1/2 litre elma suyu
250 gr. toz şeker

YAPILIŞI: Hamuru için; un, şeker ve yarım limonun suyunu hamur yoğurma kabına alıp içine küp küp doğranmış tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızla hamur kırıntılaşana kadar yoğurun. Sonra yumurtayı çırpıp yavaş yavaş hamuru çırparken ekleyin. Hamuru 12 eşit parçaya bölerek yuvarlayın. Küçük bir tepsiye koyup üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bekletin. Gül şeklindeki elmalar için; elmaları güzelce yıkayıp ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini ve çöplerini atın. Elmaları ince dilimlere kesin. (Her elmadan yaklaşık 12 dilim çıkması lazım) Dilimleri hemen limonlu suya atın ki kararmasınlar. Yarım litre elma suyu ya da normal suyu toz şeker ile tencerede kaynatın. Elma dilimlerini limonlu sudan alıp tencerede yaklaşık ikişer dakika kadar kaynatın. Yumuşamış ve kıvrılıyorsa tamamdır. Bütün elmalar bittikten sonra şerbeti yarı yarıya azalana kadar kaynatın. Sonra kenara alıp soğumaya bırakın. Elma dilimlerini yağlı kağıdın üzerine yarısı üst üste gelecek şekilde 12'şer tane dizip üzerini streç filmle kapatın. Muffin kek kalıbını yağlayın ve yağlı kağıttan şeritler kesip çukurlara uçları kenarlardan çıkacak şekilde yerleştirin.

KREMASINI HAZIRLAMAK İÇİN: Sütü, toz şekeri ve unu bir tencereye alıp orta ateşte kaynayıp katılaşana kadar pişirin ve kenara alın. Hamuru buzdolabından alıp üç milim kalınlığında, küçük kahve fincanı tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar açın. Kalıpla yuvarlakları kesin, tart kalıplarına yerleştirin ve çatalla hamur tabanına da delikler yapın. Üzerine kremadan bir-iki yemek kaşığı koyun. Şimdi elmadan gülleri üzerlerine koyalım. Elmaları sol taraftan başlayarak rulo yapıp kabuklu tarafı üste gelecek şekilde kremanın üzerine oturtun. Kremanın içine hafifçe bastırabilirsiniz. 200 derecelik fırında pişirin. Pudra şekeriyle servis edebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA