Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ekonomik sofralar için farklı öneriler

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün; hem çok ekonomik, hem de çok lezzetli bir mönü var. Umarım beğenirsiniz.

SEBZE PÜRESİ YATAĞINDA TAVUK
Bildiğimiz klasik patates püresini ya da patlıcan beğendiyi, neden başka malzemelerle hazırlamayalım diye düşünerek, bugün patates püresine pancar ekleyip pembe bir püre elde ettim. Asında yaptığım küçük bir hareketti ancak tabaktaki sonucu çok havalı oldu. Mor lahana ile, doğranmış yeşilliklerle, haşlanmış havuçla renkli patates püreleri, ıspanaklı, pazılı, nohutlu, kestaneli beğendiler üretmeye ne dersiniz? Şık tabaklar hazırlamak hiç de pahalı bir şey değil...

ALTERNATİF PUFİDİK BAKLAVA
Bence baklava; yufkadan da olsa, el açması da olsa, Laz böreği de olsa, içi bademli muhallebi dolgulu da olsa her sofrada baştacı edilebilecek bir Türk tatlısı. Ben bugün hemen hemen hepimizin buzluğunda kurtarıcı olarak duran milföylerden ve çok uygun fiyatlara alabileceğimiz badem içi ile hem pratik, hem de uygun bütçeli bir baklava tarifi veriyorum. Beş dakikada hazırlanması, 20 dakika fırınlanmasıyla hemen hazır. Bugünlük benden bu kadar.. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun...

YEŞİL KİNOA SALATASI

Malzemeler:
1 su bardağı kinoa
1 avuç brokoli
Zeytinyağı
1 adet limon
2 diş sarımsak
Tuz
Haşlanmış mısır
Közlenmiş kırmızı biber

Yapılışı: Kinoaları 10 dakika haşlıyoruz. Çiğ brokoliyi rondoda çekiyoruz. İçine zeytinyağı, limon, sarımsak ve tuz ilave ediyoruz. Yeşil harcı kinoalar ile karıştırıyoruz Üzerini mısır ve közlenmiş kırmızı biber ile süslüyoruz.

PANCARLI PÜRE YATAĞINDA IZGARA TAVUK BONFİLE

Malzemeler

Püre için:
4 adet patates
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet haşlanmış pancar
Tuz

Tavuk bonfile için:
4 adet kemiksiz tavuk bonfile
1 yemek kaşığı kekik
Zeytinyağı
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı süt
Tuz

Yapılışı: Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz. Haşlanmış pancarı da rendeliyoruz. Diğer malzemelerle karıştırıp hepsini eziyoruz. Tavuğu marine etmek için bütün malzemeyi karıştırıp tavukları iki saat sos içinde dinlendiriyoruz. Ardından çıkarıp ızgara ediyoruz. Pancarlı patates püresi yatağında servis ediyoruz.

BADEMLİ MİLFÖY BAKLAVA

Malzemeler:
10 adet milföy
1 kase badem içi
1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4 damla limon suyu

Baklavanın yapılışı: Badem içini kırabildiğimiz kadar minik hale gelecek şekilde kırıyoruz, tarçınla karıştırıyoruz. Oda sıcaklığından bir tık daha soğuk olan milföyün arasına fındık içini serpip rulo halinde sarıyoruz ve dilim dilim kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine diziyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Şerbetin yapılışı: Şeker ve suyu kaynatıyoruz. Ocaktan indirmeye yakın limon suyu damlatıyoruz. Milföy baklavaları çıtır çıtır pişince ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz ve soğuk şerbet ile buluşturuyoruz.

PÜF NOKTASI
Arzu ederseniz milföy baklavalarını üçgen şeklinde kapatabilirsiniz, üzerlerine fırınlamadan önce yumurta sarısı sürebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA