Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Az masraflı çok lezzetli tarifler

Hafta sonu yaklaştı. Bugün az maliyetli bir balık mönüsü hazırladım sizlere. Herkesin kolaylıkla bulabileceği malzemeler ile ve herkesin rahatlıkla yapabileceği basitlikte. Hem haftasonuna doğru paramız cebimizde kalsın, hem de bütün hafta yorulduk madem, en pratiğinden bir akşam yemeği hazırlayalım.

ÇITIR ÇITIR USKUMRULARIM VAR
Uskumru balığı ülkemiz sularında da bulunan, ve kolyoz ile oldukça karıştırılan yüksek miktarda omega-3 değerlerine sahip lezzetli bir balıktır. Yağlı olanları genelde ızgara ve fırında pişirilse de tavada da kızartılmaya müsaittir. Ülkemiz sularındaki yerli uskumru, en çok tercih edileni olsa da son yıllarda oldukça azalmış durumdadır. Bu sebeple Norveç' ten gelen dondurulmuş uskumru, ülkemizde oldukça geniş bir pazara sahiptir.

EVİNİZDE MOR LAHANA VARSA...
Kolay kolay bozulmayan mor lahanayı her zaman buzdolabınızda acil durumlar için bulundurunuz. Mor lahana sonbahar kış mevsiminde yetişen oldukça sağlıklı bir bitkidir. Tüm dünyada en çok yetiştirilen sebzelerin başında gelir.
Ekim ayından Şubat ayına kadar tüketilmesi oldukça fayda sağlayan mor lahana içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde soğuk havalara karşı direnç sağlamanıza yardımcı olur.
Salatası, yoğurtlu salatası, mezesi ve turşusu yapılan mor lahana, yemeklerde de kullanılabilmektedir. Mor renkli besinlerin oldukça faydalı olduğunu belirten uzmanlar, mor lahananın soğuk havalarda tüketilmesinin vücudunuza direnç sağlaması açısından oldukça önemli olduğunu vurguluyor.
Mor lahana bağışıklık sistemini koruyarak vücudun tüm olumsuz etkilerden kurtulmasını sağlayacaktır. Bu besin yüksek miktarda C vitamini ve sülfür içermektedir.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

KAŞARLI MANTAR DOLMASI
12 adet büyük mantar
2 tane közlenmiş kırmızı biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
YAPILIŞI: Mantarları güzelce yıkayalım, sonra saplarını ayırıp mantarı tepsiye dizelim. Kırmızı biberi ve mantarın saplarını ufak ufak doğrayalım. Bir kaba koyup üzerine rendelenmiş kaşarı ekleyip karıştıralım. Sonra tepsiye dizili mantarların içine koyalım. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirelim. 200 derecede ısınmış fırında pişirelim.

ÇITIR USKUMRU
5 adet uskumru fileto
3 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
Tuz
YAPILIŞI: Fileto olmuş uskumrumuzu yıkayıp süzdürüyoruz. Tuzlayarak zeytinyağı ile her tarafını yağlıyoruz. Üzerine galeta unu ve zerdeçal karışımını serperek balıklarımızı unlayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.

MOR LAHANA SALATASI
Yarım mor lahana
1 adet limon
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI: Önce mor lahanayı ince şekilde doğruyoruz. Tuz ve sirke ile ovarak lahananın diriliğini kaybetmesini sağlıyoruz. Yumuşayan lahanaya kıyılmış yeşillikleri, limon suyunu, nar ekşisini ve zeytin yağını ilave ediyoruz.

PÜF NOKTASI
Mor lahanaların turşu tadında ve kütür kütür olması için doğradıktan sonra sirke ve tuz ile ovmamız gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA