Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sahur için gözde lezzetler

Herkese merhabalar.
Niyahet 11 ayın sultanı, özlemle beklediğimiz Ramazan ayı kapımızda. Dün gece hepimiz sahura kalktık ve kısmetse bugün ilk iftar soframızı kuracağız. Mevsim dolayısıyla çok uzun saatler oruçlu kalacağımızdan sahurda tok tutan yiyecekler tüketmemiz şart. Uyku sersemi karnımızı doyuracak lezzetleri hazırlamak zor gibi görünse de esasen çok pratik sahur alternatifleri üretilebilir. Ben bugün size benim sahur sofralarımın en meşhur ve son moda lezzetlerini hazırladım.
Aynı anda hem omlet, hem simit, hem de tost keyfini yaşayabileceğiniz enfes bir sahur önerim var. Yapımı üç-dört dakika sürmüyor bile! Kime yaptıysam hayran kaldı.
Bu sahur sofranıza İdilika'nın simit tost omletini koyun. İster sucuklu, ister pastırmalı, isterseniz de menemen formundaki bu lezzetin; sahur sofrasının en umut vâdeden ve yükselen yıldızı olacağına kuşkunuz olmasın.

SAHANDA PIŞI
Pişiye hayır diyebilecek bir Türk insanı ile tanışmadığımdan, bu sahanda pişi önerimi midelerinizin beğenisine sunuyorum. Sahurda bu pişili yumurtayı ortaya getiriyorsunuz, herkes pufidik pişilerden bir tane koparıp yumurtaya bana bana, erimiş peyniri de uzata uzata yiyor. Denemeye değer.

UYANMAK ZOR GELİYORSA...
'Uykumdan uyanıp fazla zaman kaybet istemiyorum; bir bardak süt içip tekrar uyuyorum' diyenler; uyumadan önce bu fırında tostu hazırlayıp fırın tepsisine dizin, geriye sadece fırını çalıştırmak kalsın. Hem yumurta, hem jambon, hem ekmeğin sizi tok tutacağına eminim.
Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

SİMİT TOST OMLET

1 adet simit
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı biber salçası
YAPILIŞI: Bir adet simidi yatay olarak fotoğrafta göründüğü gibi kesiyoruz. Tereyağını iç kısımlarına sürüyoruz. Yatay olarak kestiğimiz simidin alt tarafını bir tavaya koyuyoruz ve arkalı önlü üç dakika kadar kızarmasını sağlıyoruz. Üzerine bol kaşar peyniri ekleyip simidin ikinci yarsını üzerine kapatıyoruz. Tam ortasında oluşan boşluğa iki yumurta kırıyoruz ve tuzluyoruz. Tavaya bir kapak kapatıyoruz. Çok hafif piştikten sonra yumurtalı kısmın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip kapağı tekrar kapatıyoruz. Dilimleyerek servis yapıyoruz.

PÜF NOKTASI
Simit tost omleti yaparken ocağınızın altının kısık olmasına dikkat edin.

SAHANDA PİŞİLİ YUMURTA

Fırından alınmış mayalı ekmek hamuru
2 adet yumurta
2 adet haşlanmış brokoli ya da elinizde olan herhangi bir haşlanmış sebze
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar
YAPILIŞI: Sahan ya da yuvarlak tepsimizin etrafına minik toplar haline yuvarladığımız hamurumuzu yerleştiriyoruz. Üzerini yağlayıp 175 derecelik ısınmış fırında fırınlıyoruz. Ayrıca iki yumurtayı, ince doğranıp haşlanmış brokoli ve tuzla çırpıyoruz. Hamurlar fırında pişip kabarınca çıkartıp ortasına brokolili yumurta karışımını döküyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve arzu ettiğimiz baharatı serpip tekrar fırınlıyoruz.

FIRINDA TOST

Tost ekmeği
Kaşar peyniri
Jambon
Yumurta
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI: Tost ekmeklerinin arasına jambonu ve peynir dilimlerini diziyoruz, üzerine diğer ekmeği kapatıyoruz. Ardından tost haline getirip çırpılmış yumurtaya batırıyoruz. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA