Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ekmek kadayıfı

YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri çırptıktan sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz. 170 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz. Üç bardak şeker ve üç bardak kaynar su ile karameli hazırlıyoruz. Şekeri tencereye koyup kısık ayarda eritiyoruz. Üzerine üç bardak kaynar suyu döküp kaynatıyoruz.
Krema için; Hindistan cevizi ve vanilya haricindeki tüm malzemeyi karıştırarak pişiriyoruz. Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyerek mikserle çırpıyoruz. Soğuyan kekimizi enlemesine ikiye bölüyoruz, önce alt kısmı tekrar pişirdiğimiz tepsiye koyuyoruz. İlk sıcaklığı çıkmış karamel şerbetimizin yarısını alt kısma döküyoruz. Ortaya kremamızı yayıyoruz. Üst kısmı da dikkatlice yerleştirilip kalan şerbeti döküyoruz.

3 adet yumurta
3 Türk kahvesi fincanı şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA