Türkiye'nin en iyi haber sitesi

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, bana en cok sorularlardan biri olan 'Bayat ekmekleri nasıl değerlendirebiliriz?' sorusuna yanıt bulmaya çalışacağım.
Ekmeğin, kültürümüz de önemi ve anlamı çok büyük. Fırından yeni çıkmış, mis kokulu, çıtır çıtır bir ekmeği eve dönerken tırtıklamaktan daha keyifli ne olabilir? Hangimiz sevmeyiz?
Peki çabucak bayatlayan ekmekleri nasıl değerlendirmek lazım ki, atmayalım?
Ben çoğunlukla ekmekleri en taze hallerindeyken, yiyemeyeceğim miktarını buzdolabı poşetine koyup buzluğa atıyorum.
İhtiyacım olduğu zaman, acelem var ise mikrodalga fırında iki dakika içinde çözdürüyorum.
Zamanım var ise biraz bekliyorum.
Kısa zamanda taze ekmeklerim oluyor.

ALTERNATİF TARİFLER
Peki bunun önüne geçemedik ve ekmek bayatladı. Neler yapabiliriz?
Bugün bu soru üzerine çalıştım ve türlü alternatifler geldi aklıma. Hepimiz yumurtalı ekmek ya da bayat ekmeği sucuk ve kaşar peyniri ile fırınlamayı biliyoruzdur öyle değil mi? Benimkiler biraz daha enteresan…

BAYAT EKMEK GEVREĞİ

5-6 dilim
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt

YAPILIŞI:
Süt ve toz şekeri karıştırın. Ekmekleri bu karışıma arkalı önlü batırın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepside iyice kızarana kadar fırınlayın.

BAYAT EKMEK HAMURUNDAN 8 DİLİM PİZZA

HAMURU IÇIN;
Bayatlamış yarım ekmek
1 su bardağı süt

ÜST MALZEME IÇIN:
1 su bardağı sarımsaklı domates sos ya da domates püresi
1 kase rendelenmiş mozarella
1 kase konserve mısır
10 dilim sucuk
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet köy biberi

YAPILIŞI:
Bayat ekmekleri, süt ile ıslatıp yoğurun ve hamur elde edin. Fırın tepsisini yağlayın, hamuru eliniz ile yerleştirin. Üzerine sos sürün ve rendelenmiş mozarella peyniri ve minik minik doğradığınız malzemelerle süsleyin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin.

PÜF NOKTASI
Mozarella peynirini veya kaşar peynirini asla malzemelerin üzerine koymayın. Peynirin hemen sosun üzerinde erimesi, gerçek pizza görüntüsü ve lezzetinin bir numaralı kaidesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN