Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

‘Hababam Sınıfı’ yemekleri

Öğrencilik hayatları haylazlık ve tembellik üzerine kurulu olan bir sınıf dolusu matrak öğrencinin, Özel Çamlıca Lisesi'nde yaşadığı yer yer eğlenceli, yer yer de dokunaklı öykülerini anlatan film serisi, gelmiş geçmiş en büyük efsanelerden biri olan 'Hababam Sınıfı'nın yemekhanesinde Hafize Ana'nın pişirdiği yemekleri yapıyorum bugün. Keskin zekaları sayesinde tüm öğretmenlerini avuçlarında oynatıp okul düzeni ve eğitim sistemini alaşağı eden bu birbirinden renkli karakterdeki öğrenciler hem okulun, hem de sinemamızın en yaramaz öğrencileri. Hem oldukça basit, hem de geleneksel öğrenci yurdu yemekleri olma özelliği ile nostaljik bir kıvama sahip olan bu yemekler nelermiş bir bakalım...

SALÇALI MAKARNA

YAPILIŞI: Makarnayı dilediğiniz kıvamda sıvı yağlı ve tuzlu kaynar suda haşlıyoruz. Domates salçasını, naneyi, iki tutam tuzu ve iki tutam karabiberi büyükçe ve çukur bir tavada veya tencerede zeytinyağında iyice kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Haşlanmış makarnadan sosunuza iki-üç kepçe makarna suyu ekliyoruz ve beş dakika öyle pişiriyoruz. Makarnanın suyunu süzüyoruz ve sıcak sosun içine atıyoruz. Makarnayı sos ile iyice karıştırıyoruz.

MALZEMELER

1 paket makarna
2 çorba kaşığı kuru nane
İsteğe göre az salça
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Toz karabiber
Sıvı yağ

TAVUKLU PATATES YEMEĞİ

YAPILIŞI: Tavuk ve patatesleri küp küp doğruyoruz. Tencereye yağ koyup önce tavukları tencereye alıyoruz, iki-üç dakika kadar karıştırarak kavuruyoruz. Sonra patatesleri ve halka halka doğranmış soğanı ekliyoruz, üç-dört dakika da birlikte kavuruyoruz. Sonra salçaları, kekik ve tuzu ekleyip bir-iki dakika daha kavuruyoruz. Sonra suyu ekleyip kaynayana kadar orta ateşte, sonra kısık bir şekilde pişiriyoruz.

MALZEMELER

400 gr. tavuk göğüs eti
2 adet büyük boy patates
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir çimdik kekik
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet orta boy soğan
Tuz
2.5 su bardağı su

KAYISI HOŞAFI MALZEMELER

Orta kase büyüklüğünde kurutulmuş kuru kayısı
1 yemek kaşığı çekirdeksiz üzüm (Yoksa kuş üzümü de atılabilir.)
1 su bardağından eksik toz şeker
2-3 adet limon tuzu
1.5 litre su

YAPILIŞI: Orta boy tencere içine suyu döküp üzerine şeker ve limon tuzunu atıp kaynamasını, baloncuk çıkana kadar beklemeliyiz. Kaynayan suya kuş üzümlerini veya çekirdeksiz üzümleri atıp ardından kayısıları ilave ederek pişirmeye bırakıyoruz. Orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika arası zaten kayısıların arası açılacak ve büyücektir. Şekeri sizin damak tadınıza az gelirse tekrar bir miktar sulandırıp toz şeker ilave ediyoruz. Ancak kayısı zaten tatlı bir meyvedir, dolayısıyla şekerle birleşecek ve ve kayısının kendi tadıyla daha tatlı olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA