Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Şahin Tepesi menüsü

ATV'nin yeni dizisi 'Şahin Tepesi'ni izlemeyen var mı? İlk bölüm itibariyle heyecan ve merak uyandıran 'Şahin Tepesi'ne deyim yerindeyse bayıldım. Bütün kış boyunca cuma akşamları sıcacık evimde oturur, 'Şahin Tepesi'ni izlerim artık. Şayet sizin de böyle bir planınız varsa, tam da bu dizinin ruhuna uygun üç adet atıştırmalık cips hazırladım sizlere. Hepsini fırında yaptım, zira bir kere başlayınca dizi sonuna kadar çıtır çıtır yemeye devam edeceksiniz. Ayrıca diyet yapanlar, bu cipsleri ara öğünler için yapabilir, ofiste, evde rahatlıkla tüketebilir. Bugün, çocuklarınız ve sizin için severek yiyebileceğiniz doğal mısır cipsleri de hazırladım. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...


PANCAR CİPSİ

YAPILIŞI: Pancarı soyup cips rendesi ile doğruyoruz. İyice kuruluyoruz, yağ spreyi ile üzerine zeytinyağı serpiştiriyoruz. Tuz ekleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 180 derecede pancarlar kuruyup kızarana kadar fırınlıyoruz.

MALZEMELER

1 adet pancar
Zeytinyağı
Tuz

DIP SOS:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı labne peyniri
Kırmızı pul biber

ELMA CİPSİ

YAPILIŞI: Elmaları incecik dilimliyoruz. Üzerlerine 1-2 damla limon suyu damlatarak parmağınızla yüzeyine yayıyoruz. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye diziyoruz ve üzerine tarçın serpiyoruz. 100 derece fırında bir saat tutuyoruz.

MALZEMELER

2 adet elma
Yarım limon
Tarçın

BAHARATLI MISIR CİPSİ

MALZEMELER

1 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı un
1 diş sarımsak
1 adet küçük kuru soğan
Tuz
Kekik
Nane
Pul biber
su
Sıvı yağ

DİP SOS İÇİN:
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber

YAPILIŞI: Mısır unu ve unu bir kaba alıyoruz. İçine, soğan ve sarımsağı ince ince rendeleyip ekliyoruz. Sonra baharatları da ekliyoruz. Sevdiğiniz başka baharatlar da olabilir. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar azar azar su ekliyoruz. Hamur kıvam aldığında tezgahın üzerine un serpip ince bir şekilde açıyoruz. İstediğimiz şekli verip kızartıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA