Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Yeni trend sağlıklı cips

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, son dönemlerin hızla yükselen gastronomi trendlerinden sağlıklı cips konusunu açıyorum. Bugün üç adet atıştırmalık cips tarifim var sizlere. Çocuklarınız ve sizin için severek yiyebileceğiniz doğal mısır cipsleri hazırladım. Hepsini fırında yaptım, zira bir kere başlayınca sonuna kadar çıtır çıtır yemeye devam edeceksiniz. Özellikle diyetteyseniz, bu cipsleri ara öğünler için ofiste ya da evde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

PANCAR CİPSİ

YAPILIŞI: Pancarı soyup cips rendesi ile doğruyoruz. İyice kuruluyoruz, yağ spreyi ile zeytin yağı serpiştiriyoruz. Tuz ekleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 180 derece fırında pancarlar kuruyup kızarana kadar fırınlıyoruz.

MALZEMELER
1 adet pancar
Zeytinyağı
Tuz Dip sos:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı labne peyniri
Kırmızı pul biber

ELMA CİPSİ

MALZEMELER
2 adet elma
Yarım limon
Tarçın
YAPILIŞI: Elmaları incecik dilimliyoruz.Üzerlerine 1-2 damla limon suyu damlatarak parmağımızla yüzeyine yayıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz ve üzerine tarçın serpiyoruz. 100 derece fırında bir saat pişiriyoruz.

BAHARATLI MISIR CİPSİ

MALZEMELER
1 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı un
1 diş sarımsak
Yarım kuru soğan
Tuz
Kekik
Nane
Pul biber
Su
Kızartmak için sıvı yağ

DIP SOS İÇİN:
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber

YAPILIŞI: Mısır unu ve unu bir kaba alıyoruz. İçine soğan ve sarımsağı rendenin en ince kısmından rendeleyip ekliyoruz. Sonra baharatları da ekliyoruz. Sevdiğiniz başka baharatlar da olabilir. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar azar azar su ekliyoruz. Sonra hamur kıvam aldığında tezgahın üzerine un serpip ince bir şekilde açıyoruz. İstediğiniz şekli verip kızartıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA