Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Yaz sofrası

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, yaz mevsimine uygun, hazırlanışı çok pratik, malzemelerinin bulunabilir ve ekonomik olması açısından başucu menülerinizden biri olmasını umduğum bir sofra hazırlıyorum.
Hem fazla masraf etmemek, hem de şahane yemekler hazırlamak için birkaç püf noktası takip etmemiz yeterli olacaktır.
Öncelikle kullanacağımız meyve ve sebzeleri mevsiminde alıp dondurucumuzda saklayıp ömürlerini uzatabiliriz. Yemekleri sunarken porsiyon büyüklüğünü hesaplayarak da ekonomi yapabiliriz.
Mesela pilav yapıyorsunuz diyelim, bir bardak pirinç dört yetişkin için yeterlidir. Eğer iki yetişkin ve iki çocuktan oluşan bir aileniz varsa, büyük ihtimalle yarım bardak size yetecektir. Artan yemekleri dikkatli bir şekilde kullanmayı öğrenmemiz gerekiyor.
Öyle ki; en temel gıdalar bile çorbalarda, tencere yemeklerinde veya soslarda yaratıcı bir şekilde yeniden değerlendirilebiliyor.
Pratik kuplar hem çok hafif, hem iki dakikada hazırlanabiliyor. Ben buzdolabındaki bütün meyvelerle hazırıyorum. Zaman zaman içine kurabiyeler, bisküviler kırıyoruz. Aralara bademler, fıstıklar koyuyorum. Üzerine çikolata rendelediğim bile oluyor. Lezzetini, maliyetini ve kalorisini artırmak sizin yaratıcılığınıza kalmış.
Bugünlük benden bu kadar. Bana, idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Sevgi ve selamlarımla...

SPAGETTİ ATOM

MALZEMELER
1 paket spagetti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
1 yemek kaşığı acı biber sosu
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 avuç kuru Arnavut biberi
YAPILIŞI: Soğan, sarımsak ve Arnavut biberlerini minik minik doğrayıp soteliyoruz. Rendelenmiş domatesi ilave edip pişiriyoruz. Acı biber sosunu da ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Spagettileri haşlıyoruz ve sosla buluşturup servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI
Bütçenizin durumuna göre üzerine parmesan rendesi ilave ederek servis edebilirsiniz.

ÇİLEKLİ PRATİK KUP

MALZEMELER
1 su bardağı dondurulmuş vişne
1 çay bardağı krema
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için taze nane ve çilek
YAPILIŞI: Çilekleri rondoda çekiyoruz, püre haline getiriyoruz. Diğer malzemelerle bir araya getirip mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpıyoruz. Karışımı kuplara paylaştırıyoruz ve böğürtlenlerle süslüyoruz.

ISPANAKLI PİLİÇ SARMA

MALZEMELER
5-6 adet yeşil biber
1 adet soğan
500 gr. ıspanak
2-3 adet kırmızı biber
Taze kaşar ve çedar peyniri
Tuz
Karabiber
Pul biber
SOS IÇIN:
İnce kesilmiş tavuk göğsü (sarma olacak şekilde inceltilmiş)
1 kaşık balzamik sirke
1 tatlı kaşığı zencefil
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı pekmez
YAPILIŞI: Zencefili rendeliyoruz. Derin bir kaba zencefil, balzamik sirke, sarımsak, nar ekşisi ve pekmezi koyup harmanlayıp buzdolabında bekletiyoruz. Tavuk, bu sos sayesinde oldukça yumuşak ve lezetli olacaktır. Kavurduğumuz soğanlara sırasıyla biberleri ve baharatları ekliyoruz. Yumuşayan biberlere küçük küçük doğranmış ıspanağı ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp 5-6 dakika pişiriyoruz. Marine ettiğimiz tavukları düz bir zemine yayıp iç malzemesini ve bir dilim çedar peyniri koyup sarma şeklinde sarıyoruz, kürdanla tutturuyoruz. Sardığımız tavukları, çok az yağ ile iki tarafını kızartıyoruz. Fırın kabına yerleştirip üç yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip 30 dakika pişiriyoruz ve rendelediğimiz kaşar peynirini döküyoruz. 30 dakika sonra fırından çıkarıp servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA