Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sürprizli sofra

Hafta sonunun hepimize pozitif enerji getirmesini diliyorum.
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, davet sofralarına yakışacak üç pratik ve lezzetli tarife yer veriyorum:
Sebzeli piliç sarma, pembe kinoa salatası ve kahveli cevizli kup.
'Damak tadıma uydu' diye bir söz vardır.
Damak tadı diye bir şeyin aslında varolmadığını biliyor muydunuz?
Damak tadı diye ifade ettiğimiz şey, esasen damak hafızası. Damak hafızası denen konu ise, zaten bugüne kadar tattığımız lezzetlerin, damağımızda bir kriter oluşturması ve yeni tatlar tecrübe ettikçe de o kriterin daha net notalara ulaşması hadisesi değil mi?
Güzel lezzetleri yakalamak için, çok allayıp pullamaya gerek yok aslında.
Gün geçtikçe damağımın daha rafineleştiğini ve sadeleştiğini hissediyorum.
Çok sevdiğim bir söz şöyle:
'Azalınca çoğalır, sadeleştikçe özgürleşir insan...' Sertap Erener'in 'Sade' şarkısında söylediği gibi; 'Sakin, sade, böyle en iyisi. Demli, dingin boş inan ki ötesi...' Bugünlük benden bu kadar. Bana dileğiniz zamam idilikanınmutfağı@ sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...

PEMBE KİNOA SALATASI

MALZEMELER
1 su bardağı kinoa
1 avuç pancar
Zeytinyağı
1 adet limon
2 diş sarımsak
Tuz
SÜSLEMEK İÇİN:
Haşlanmış mısır
Közlenmiş kırmızı biber
YAPILIŞI: Kinoaları 10 dakika haşlıyoruz. Pancarı rondodan çekiyoruz. İçine zeytinyağı, limon, sarımsak ve tuz ilave ediyoruz. Pembe harcı kinoalar ile karıştırıyoruz. Üzerini isterseniz mısır ve közlenmiş kırmızı biberle süslüyoruz.

KAHVELİ CEVIZLİ KUP

MALZEMELER
3.5 su bardağı süt
1 kahve fincanı un
2 kahve fincanı şeker
1 yemek kaşığı granül kahve
50 gr. dövülmüş ceviz içi
YAPILIŞI: Süt, un ve şekeri kaynatıyoruz. Ocaktan alıp kahveyi ilave ediyoruz. Mikserle aynı yöne çırpıyoruz. Ceviz içi ile karıştırıyoruz. Kaselere paylaştırıp soğutuyoruz.

PÜF NOKTASI
Köpük köpük mus kıvamına gelene kadar çırparsanız kıvamı daha güzel olur.

SEBZELİ PILIÇ SARMA

MALZEMELER
İnce kesilmiş tavuk göğsü (sarma olacak şekilde) SOS İÇİN:
1 yemek kaşığı balzamik sirke
1 tatlı kaşığı zencefil
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı nar ekşisi 1 çay kaşığı pekmez İÇ MALZEMESI İÇİN:
5-6 adet yeşil biber
1 adet soğan
500 gr. pazı
2-3 adet kırmızı biber
Tuz, karabiber, dilerseniz pul biber Taze kaşar ve çedar
YAPILIŞI: Zencefili rendeliyoruz. Derin bir kaba zencefil, balzamik sirke, sarımsak, nar ekşisi ve pekmez koyup harmanlıyoruz. Buzdolabında bekletiyoruz. Bu soslar, tavuğu yumuşak ve lezzetli yapacaktır. Soğanlara sırasıyla biberleri ve baharatları ekliyoruz. Biberlere küçük küçük doğranmış pazıyı ekliyoruz. Beşaltı dakika kapalı şekilde pişiriyoruz. Marine ettiğimiz tavuklara iç malzemesini paylaştırıyoruz. Bir dilim çedar peyniri koyup sarma şeklinde sarıp kürdanla tutturuyoruz. Tavukların iki tarafını çok az yağda kızartıyoruz. Daha sonra fırın kabına yerleştirip zeytinyağını ekleyip pişiriyoruz. Pişmesıne yakın rendelediğimiz kaşar peynirini üzerine döküyoruz. 30 dakika sonra fırından çıkarıp servıs edebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA