Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Bir bardak lezzet

Herkese merhabalar. Bugün sizlere evde yapabileceğimiz serinletici üç içecek hazırladım.

MİLKSHAKE SEVDASI

Milkshake, özellikle Amerika'da popüler olan ve birçok yerde satılan bir içecek. Hatta gerek Amerika, gerekse Avrupa'da sadece milkshake üzerine yoğunlaşmış zincir markalar da var. Bununla birlikte Türkiye'de de son yıllarda bilinirliği ve yaygınlığı arttı. İlk olarak 1880'lerde bulunduğu tahmin edilen milkshake, özellikle yaz aylarının vazgeçilmez bir içeceği. İçindekiler genel olarak dondurma, buz, soğuk süt ve karıştırılması istenen ek malzemeler... Tercihe bağlı olarak muzlu, çilekli, kivili, çikolatalı, naneli ve daha birçok farklı içerikli milkshake hazırlamak mümkün. Buzlu kahve ise, dünyanın her yerinde çeşitli kahveler ve usullerle yaz mevsiminde hazırlanabiliyor. Soğuk kahveler arasında en meşhur olan ise frappe. Frappe, tesadüfen 1957 yılında Selanik Uluslararası Fuarı döneminde, dünyaca ünlü bir kahve firması tarafından icat edilmiş. Frappe, Fransızca dilinde karıştırılmış anlamına gelir. Bugünlük benden bu kadar.Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle..

ÇİLEKLİ MİLKSHAKE

MALZEMELER
1/2 su bardağından biraz fazla süt
2 yemek kaşığı dondurma
2 tatlı kaşığı toz şeker
Buz
1 kase çilek püresi
ÜZERI IÇIN:
Krem şanti
Toz fıstık
Damla çikolata
Nane yaprağı
YAPILIŞI: Bütün malzemeleri bir kaba koyup blendırdan geçiriyoruz. Daha sonra servis yapacağımız bardaklara döküp üzerini istediğimiz gibi süsleyerek servis ediyoruz.

ZENCEFİLLİ LİMONATA

MALZEMELER
14 adet limon
3 adet portakal
1 demet taze nane
3 su bardağı toz şeker
1 parça zencefil
YAPILIŞI: Limon ve portakalları rendeliyoruz. Limon ve portakalın kalan meyvelerini küp küp dilimliyoruz. Zencefili rendeliyoruz. Taze naneyi incecik doğruyoruz. Üzerine toz şeker ve iki su bardağı su döküp tüm malzemeleri bekletiyoruz. Şeker eriyip limonata malzemesi özleşince, tel süzgeç ya da türbentten soğuk su ilavesi ile geçiriyoruz. Sulandırarak servis ediyoruz.

DONDURMALI KAHVE

MALZEMELER

3 su bardağı sıcak su
3 tatlı kaşığı hazır kahve
1 su bardağı süt
5 adet esmer şeker
ÜZERI IÇIN:
Kaymaklı dondurma
YAPILIŞI: 1/2 litrelik bir kavanoza sıcak su koyup üzerine kahveyi ekliyoruz. Kahveyi karıştırıp şeker ve süt ilave ediyoruz. Karışımı soğuması için bir kenara alıyoruz. Soğuyan kahveyi kavanoz içerisinde çalkalayıp soğutuyoruz. Bardağa döktüğümüz soğuk kahveyi, bir top dondurma ile servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA