Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

30 dakikada leziz yemekler

Akşam işten eve gideceksiniz, şimdiden kara kara düşünmeye başladınız. Dört kişilik misafiriniz var ve henüz ne pişireceğinize karar vermediniz. Herhangi bir hazırlığınız da yok... İşte o an, İdilika imdadınıza yetişiyor ve 30 dakikada en havalı ve lezzetli sofrayı kurmanıza yardımcı oluyor. İş çıkışı markete gidiyoruz, gerekli birkaç baharat, salata malzemesi ve tavuğu alıp başlıyoruz...

PESTO SOSLU FETTUCINI

YAPILIŞI: Bir tencerede suyu kaynatıyoruz, makarnaları haşlıyoruz. Paketin üzerinde yazan süreden iki dakika önce ateşten alıyoruz. Kesinlikle soğuk sudan geçirmiyoruz. Gerçek bir İtalyan makarnası, asla soğuk sudan geçirilmez. Ardından teflon tavada pesto sosumuzu ısıtıyoruz. Tam ısınırken bir paket çiğ krema ekliyoruz. Kremayı son dakika koyuyoruz çünkü kaynayıp yağının ayrışmasını istemiyoruz. Bu enfes kokulu, nil yeşili sosun içine haşladığımız makarnaları ekliyoruz. Maksimum 2 dakika daha pişiriyoruz. Servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yaprağı ekleyerek servis ediyoruz.

MALZEMELER
4 yemek kaşığı pesto sos
1 paket fettucini makarna
1 kutu (200 ml.) çiğ krema
Tuz
Karabiber
Üzeri için: Rendelenmiş toz parmesan peyniri

GARANTİ PESTO SOS

YAPILIŞI: Hepsini robotta çekiyoruz. Şahane bir pesto sos elde ediyoruz. Zeytinyağını fazladan eklersek akışkan bir kıvamı olur. Aksi halde kızarmış ekmeğin üzerine sürülebilecek koyu bir kıvamda sos elde edip kavanoza koyabiliriz.

MALZEMELER
1 küçük paket taze fesleğen (Paket 20 gr. oluyor ama manavda taze fesleğen bulabildiyseniz ne âlâ! Bir demet taze fesleğen yaprağı alabilirsiniz.)
20 gr. dolmalık fıstık (Bir paket)
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

İDİLİKA'NIN ÇITIR TAVUĞU

MALZEMELER
4 adet tavuk göğüs fileto
PANELEMEK IÇIN:
1 su bardağı un
2 çay kaşığı kurutulmuş adaçayı
2 çay kaşığı toz zencefil
2 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber
BULAMAÇ IÇIN:
2 yumurta
2 kaşık su SOSU IÇIN:
1 ölçü bal
1/4 ölçü soya sosu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş rendelenmiş sarımsak
YAPILIŞI: Tavukları önce baharatlı una, ardından çırpılmış yumurta ve su karışımına, sonra tekrar un karışımına buluyoruz. Önceden ısıttığımız ama kızdırmadığımız az yağlı bir teflon tavada arkalı önlü kızartıyoruz. Yağın yanmasını istemediğimiz için altını çok açmıyoruz. Sonra kağıt havlunun üstüne alıyoruz.
SOS İÇİN: Sos tenceresine zeytinyağı ve sarımsakları alıp hafif çeviriyoruz. Üzerine soya sosu ve son olarak bal koyuyoruz. Bal; pişirilmeye çok uygun bir gıda maddesi değildir; ısıtmak yeterlidir. Çıtır tavukları bu sosa bandırıp çıkardığımızda inanılmaz bir renk alacak. Roka yapraklarının üzerinde sofraya getirebilirsiniz.

NOT:
Ölçü yazarken, aslında tam olarak kastettiğim şu: Bal miktarının dörtte biri oranında soya sosu kullanmalıyız. Bu sosa tavukları bandıracağımız için, ne kadar kullanacağınız biraz size kalmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA