Türkiye'nin en iyi haber sitesi

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün; çok pratik ve ekonomik olması açısından başucu menülerinizden biri olmasını umduğum bir sofra hazırlıyorum. Hem fazla masraf etmemek, hem de şahane yemekler hazırlamak için birkaç püf noktası takip etmemiz yeterli olacaktır. Öncelikle kullanacağımız meyve ve sebzeleri mevsiminde alıp dondurucumuzda saklayıp ömürlerini uzatabiliriz. Yemekleri sunarken porsiyon büyüklüğünü hesaplayarak da ekonomi yapabiliriz. Artan yemekleri dikkatli bir şekilde kullanmayı öğrenmemiz gerekiyor. Çilekli pratik kuplar hem çok hafif, hem iki dakikada hazırlanabiliyor. Ben bu tatlıyı, buzdolabında olan meyvelerle yapıyorum. Zaman zaman içine kurabiye ya da bisküvi, aralara da badem, fıstık koyuyorum. Üzerine çikolata rendelediğim bile oluyor. Lezzetini, maliyetini ve kalorisini artırmak sizin yaratıcılığınıza kalmış. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmemiz dileği ile sevgi ve selamlarımla.

SPAGETTİ ATOM

MALZEMELER

1 paket spagetti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
1 yemek kaşığı sosu
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 avuç kuru Arnavut biberi

YAPILIŞI:
Soğan, sarımsak ve Arnavut biberlerini minik minik doğrayıp soteliyoruz. Domatesi rendeleyip ilave ediyoruz. Acı biber sosunu da ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. Spagettileri haşlıyoruz ve sosla buluşturup servis ediyoruz.

ÇİLEKLİ PRATİK KUP

MALZEMELER

1 su bardağı dondurulmuş vişne
1 çay bardağı krema
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için taze nane ve çilek

YAPILIŞI:
Çilekleri rondoda çekiyoruz, püre haline getiriyoruz. Diğer malzemelerle bir araya getirip mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpıyoruz. Karışımı kuplara paylaştırıyoruz ve böğürtlenler ile süslüyoruz.

ISPANAKLI PİLİÇ SARMA

MALZEMELER

5-6 adet yeşil biber
1 adet soğan
500 gr. ıspanak
2-3 adet kırmızı biber
Taze kaşar ve cedar peyniri
Tuz
Karabiber
Pul biber

SOS İÇİN:
İnce kesilmiş tavuk göğsü (sarma olacak şekilde inceltilmiş)
1 kaşık balzamik sirkesi
1 tatlı kaşığı zencefil
2 diş sarımsak
1'er çay kaşığı nar ekşisi ve pekmez

YAPILIŞI:
Zencefili rendeliyoruz. Derin bir kaba zencefil, balzamik sirke, sarımsak, nar ekşisi ve pekmezi koyup harmanlıyoruz. Buzdolabında bekletiyoruz. Soslar tavuğu, oldukça yumuşak ve lezetli yapacaktır. Kavurduğumuz soğanlara sırasıyla biberleri ve baharatları ekliyoruz. Yumuşayan biberlere küçük küçük doğranmış ıspanağı ekliyoruz. 5-6 dakika kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz. Marine ettiğimiz tavukları düz zemine yayıp iç malzemesini ve bir dilim çedar peyniri koyup sarma şeklinde sarıyoruz, kürdanla tutturuyoruz. Sardığımız tavukları, çok az yağ ile iki tarafını kızartıyoruz. Fırın kabına yerleştirip üç yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip 30 dakika pişiriyoruz ve rendelediğimiz kaşar peynirini döküyoruz. 30 dakika sonra fırından çıkarıp servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN