Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Acı Badem sevmeyen var mı?

Yediden yetmişe herkesin çok beğendiği acı badem kurabiyesi dosyasını açıyorum. Acı badem kurabiyesi, 19. yüzyıl Osmanlı mutfağında evlerde yapılan bir kurabiye olduğu gibi, kurabiye fırını denilen çarşı fırınlarında da yapılan bir yiyecekti. O dönem de şimdiki gibi acı badem kurabiyesi sevilen bir kurabiye imiş. Acı badem, 19. yüzyıl mutfağımızda içine acı badem katılarak yapılan, ana malzemesi badem ya da başka sert kabuklu kuruyemişlerden biri olan bir kurabiye, başka bir deyişle bir kurabiye grubunun genel adıydı.
Günümüzde ev mutfağında meraklıları dışında yapan bulmak çok zor. Daha çok pastanelerde ve kurabiye fırınlarında yapılıyor. Malzemelerinden biri olan acı bademin kendine has kokusu ve lezzeti bu kurabiyenin ayırt edici özelliği olduğundan kurabiyeye bu ad verilmiştir. Acı badem lezzetini belirgin hale getirmek için kurabiyenin içine saf acı badem yağından yalnızca birkaç damla konulabilir.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

KOLAY ACI BADEM KEKİ

MALZEMELER
1 adet hazır pandispanyanın tek katı
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı çekilmiş fındık veya ceviz
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 adet yumurta
YAPILIŞI: Bütün malzemeleri iyice karıştırıp pandispanyamızın tek katına hazırladığımız karışımı sürüyoruz. 180 derece fırında ve fırının en üst rafının bir alt katında 15 dakika pişiriyoruz. Kek zaten pişmiş olduğu için fırının alt katına bir tepsi koyup çok ısı geçip kekin yanmasını önlüyoruz. Üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

ÇİKOLATALI ACI BADEM KURABİYESİ

MALZEMELER
3 yumurtanın akı
250 gr. pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
150 gr. rendelenmiş çikolata
100 gr. çekilmiş fındık
100 gr. çekilmiş badem
YAPILIŞI: Yumurta aklarını katı hale gelene kadar çırpın. Kalan malzemeyi ekleştırın. 2 tatlı kaşığı yardımıyla malzemeyi kalıplara paylaştırın. 130 derecede 40-45 dakika pişirin. Piştikten sonra çok fazla soğumalarına fırsat vermeden kalıplardan çıkarın.

ACI BADEM KURABİYESİ

MALZEMELER
1 su bardağı badem
1 su bardağı+1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı nişasta
3 damla limon suyu
YAPILIŞI: Bademlerin kabuklarını soyalım. Rondoda bademleri çekelim. Yumurtanın beyazını pudra şekeriyle birlikte çırpalım. Daha sonra çektiğimiz bademleri, nişastayı ve limon suyunu ekleyelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karışımdan küçük küçük koyalım. Üzerlerine badem koyulup 10-15 dakika tepside bekletelim. 150 derece fırında pişirelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA