Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mutfakta hayat var

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, gösterişli isim ve görüntileri ile gz boyayan ancak yapılışları son derece pratik olan yemeklerden oluşan bir akşam yemeği menüsü hazırladım.
Mafruka tatlısını sizler için antep fıstıklı hazırladım. İsterseniz ceviz ya da fındık ile de nefis olacağını düşünüyorum.
Macaristan ziyaretimde böyle bir kebap yememiştim. Hemen hemen her yerde kul aşı olarak bilinen gulaş servis ediliyordu. Bu yemeğe kim Macar kebabı demiş inanın bilmiyorum, ancak o kadar bu isimle nam saldı ki ben de kendi tarifimi bu isimle yayınlamak durumunda kaldım.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

MACAR KEBABI
MALZEMELER
500 gr. kuzu kuşbaşı
2 adet patlıcan
1adet patates
1 adet kabak
1 büyük boy kuru soğan
1 adet havuç
1 çay bardağı kadar haşlanmış bezelye
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr. kaşar peyniri
BEŞEMAL SOS İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2. 5 su bardağı soğuk süt
Tuz
Karabiber



YAPILIŞI: Öncelikle etleri kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Zeytinyağı ekliyoruz ve küp küp doğradığımız soğanlarla soteliyoruz. Sonra sebzelerimizi küp küp doğrayıp cam fırın kabına alıyoruz. 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı döküp karıştırıyoruz. 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Bu sırada beşamal sosu hazırlıyoruz. Fırından çıkan hafif kızarmış olan sebzelere etlerimizi ve bezelyemizi ekleyip üzerine beşamel sosu döküyoruz. En son rendelediğimiz kaşarları ilave edip erimelerini sağlıyoruz.

ERİŞTELİ MERCİMEK SALATA
MALZEMELER

2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı haşlanmış mısır
5-6 adet kornişon turşu
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Yarım bardak zeytinyağı
Yarım çay bardağı limon suyu
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı hardal
1 çay kaşığı toz şeker


YAPILIŞI: Öncelikle mercimekleri ve arpacık şehriyeyi haşlıyoruz. Tüm malzemeyi minik minik doğruyoruz. Salata sosumuzun malzemelerini yani zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, hardal ve şekeri karıştırıyoruz ve salatayı sosluyoruz.

ANTEP FISTIKLI MAFRUKA
MALZEMELER
650 gr. çekilmiş Antep fıstığı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakule
1 su bardağı portakal suyu
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
9 yemek kaşığı toz şeker



YAPILIŞI: Kaplama için; fıstık, şeker, kakule ve portakal suyunu iyice yoğuruyoruz. Karışımın yarısını streç film arasında tatlıyı hazırlayacağımız kalıp büyüklüğünde merdane ile düzleştiriyoruz ve kalıba yerleştiriyoruz. Süt, irmik, vanilya ve şekeri tencerede muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Fıstık katının üzerine yayıyoruz. Fıstıklı karışımın diğer yarısını da aynı şekilde düzleştirip muhallebinin üzerine yerleştiriyoruz. Bir gece buzdolabında dinlendirip kare şeklinde dilimliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA