Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Gürcü sofrası

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün komşumuz Gürcistan'ı konuk ediyoruz.
Hamur işleri, et ve balık yemekleri bakımından zengin olan Gürcü mutfağı, vejetaryen yemek bakımından da çeşitlilik sunuyor bize. Gürcü mutfağından birkaç lezzeti sizin için derledim, bakalım beğenecek misiniz?
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

HAÇAPURİ

MALZEMELER
2 su bardağı ılık su
1 paket toz maya
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
4.5 su bardağı un
İÇİ İÇİN:
1 kase lor peynir
1 kase kaşar peynir
3 adet yumurta
Üzerine tereyağı
YAPILIŞI: Ilık su, tuz ve sıvı yağı derin bir kap içerisinde karıştırıyoruz. Üzerine maya ve azar azar un ilave ediyoruz. Yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Üzerini örterek mayalanması için bekletiyoruz. İç harcı için lor peynirini, kaşarı ve yumurtayı karıştırıyoruz. Mayalanan hamurdan bezeler alıyoruz. Hafif unlayarak pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Ortasına harçtan koyup düzleştiriyoruz. Hamuru tekrar ortada topluyoruz, ters çevirip elimizle bastırarak açıyoruz. Teflon tavada arkalı önlü yağsız bir şekilde kızartıyoruz. Tereyağı ile yağlayarak servis ediyoruz.

GÜRCÜ TAVUĞU

MALZEMELER
1 adet tavuk
8 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı mısır unu
4 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
2 çorba kaşığı safran
2 çorba kaşığı kişniş
Tuz
Pul biber
6-7 diş sarımsak
YAPILIŞI: Suyu derin bir tencereye koyuyoruz, tavuğu bütün olarak haşlıyoruz. Daha sonra suyun içinde soğumaya bırakıyoruz. Sos için mısır unu ile iki çorba kaşığı tavuk suyunu çırpıyoruz. Üzerine ceviz, safran, kişniş, tuz ve pul biber ilave edip karıştırıyoruz. Kıyılmış sarımsağı ekliyoruz. Tavuğu sudan alıp etini kemiğinden ayırıyoruz. Tavuk etini iri küp şeklinde doğruyoruz. Sosun içine atıp karıştırıyoruz.

GÜRCÜ KAVURMASI

MALZEMELER
750 gr. kuşbaşı et
2 adet büyük soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
1 baş sarımsak
2 su bardağı ceviz
1 tutam safran
3 tatlı kaşığı kişniş
Tuz
Karabiber
Pul biber
6 yemek kaşığı mısır unu
Tereyağı
YAPILIŞI: İlk önce tereyağı ile mısır ununu kavurup soğumaya bırakıyoruz. Kuşbaşı eti kendi yağında çeviriyoruz, saldığı suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Etin üstüne yemeklik doğradığımız soğanı ekliyoruz. Soğanlar yumuşayınca salçayı ekliyoruz. Etin üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edip et yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sarımsakları tuz ile özleşene kadar dövüyoruz ve etler yumuşayınca tencereye ilave ediyoruz. Ceviz ve safranı robotta iyice çekiyoruz. Çektiğimiz safranlı cevizi de tencereye ilave ediyoruz. Ceviz yemeğe eşit şekilde dağılana kadar karıştırıyoruz. Kavurduğumuz mısır ununa biraz sıcak su döküp karıştırıyoruz. Beş dakika kaynatıp baharatları ekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA