Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Evde pastane lezzetleri

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün evde pastane lezzetleri yapmaya karar verdim ve hepimizin sevdiği, 5 çaylarının vazgeçilmezi tuzlu kurabiyeler hazırladım. Hepinizin eline sağlık, afiyet olsun.

TUZLU MİNİ KURABİYE

MALZEMELER
1 paket eritilmiş tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (sarısı ayrılacak)
4 yemek kaşığı çörek otu
2 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 6 bardak)
YAPILIŞI: Önce tereyağını eritip soğutuyoruz. Daha sonra sıvı yağı, yumurta akları, çörek otu, kabartma tozu, pudra şekeri ve tuzu ilave ederek karıştırıyoruz. Azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz. Fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

MISIR UNLU KURABİYE

MALZEMELER
150 gram tereyağı
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1.5 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı mısır unu
2.5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
Bir yumurta sarısı
Susam veya çörek otu
YAPILIŞI: Mısır unu ve un hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğuruyoruz. Üzerine mısır ununu katıp yoğurmaya devam ediyoruz. En son beyaz unu ekleyip yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz, susam ve çörek otu serpiyoruz. 180 derecedeki fırında pişiriyoruz.

SUSAMLI KRAKER

MALZEMELER
125 gr. tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı sirke
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
1 adet yumurta
1 çay kaşığı pekmez
4-5 yemek kaşığı kavrulmuş susam
YAPILIŞI: Un hariç tüm malzemeyi iyice karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz. Hamuru fırın kağıdı serilmiş tezgahta merdaneyle dikdörtgen şeklinde açıyoruz. Yumurtayı çırpıyoruz, içine pekmezi de ekleyip karıştırıyoruz. Hamurun üzerine fırçayla yumurtalı karışımdan sürüyoruz, bolca susam serpiştiriyoruz. Susamların hamura yapışması için elimizle hafifçe üzerine bastırıyoruz. Buzdolabına kaldırıp bir saat dinlendiriyoruz. Hamuru bir santim genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz, kestiğimiz şeritlerin aralarında ikişer santim kalacak şekilde boşluk bırakıp tepsiye yerleştiriyoruz. Fırını 180 dereceye ayarlayıp 15-20 dakika ısıttıktan sonra tepsiyi fırına sürüyoruz. Rengi altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA