Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Evde sinema keyfi

Bugün İdilika'nın Mutfağı'nda sinema, dizi ya da maç keyfi yapmak istediğinizde tam 30 dakikada hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli reçetelere yer veriyorum. Mesela ben de bu akşam arkadaşlarımı davet ettim, beraber film izleyeceğiz. Tabii benim mutfağıma gelen herkesin ortak merakı ve beklentisi ne yemek yapacağım... Bugünlük benden bu kadar. İstediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah. com.tr adresinden bana ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile. Şimdiden afiyet olsun...

FIRINDA PATATES

MALZEMELER
5 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 dal biberiye
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI: Patatesleri elma dilimi halinde kesip geniş bir karıştırma kabına aktarıyoruz. Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlıyoruz. Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine baharatlı patatesleri yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.

SOSLU LAHANA SALATASI

MALZEMELER
Yarım beyaz lahana
Yarım kırmızı lahana
2 adet havuç
4 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı bal
Yarım limon suyu
3 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı labne
2 yemek kaşığı süt
YAPILIŞI: Lahanaları ince ince doğrayıp tuz ve şeker ile iyice ovuyoruz. Ardından suyun altında ovalayarak yıkıyoruz. Suyunu sıkıyoruz. Havuçları rendeliyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıyoruz.

BAHARATLI ÇITIR TAVUK

MALZEMELER
1.5 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı granül sarımsak
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı granül soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı mercan köşk
1/2 çay kaşığı kuru kekik
TAVUK İÇİN:
500 gr. ince dilimlenmiş parmak şeklinde kesilmiş tavuk göğsü
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş dövülmüş sarımsak
YAPILIŞI: Dikdörtgen bir kaba üç yemek kaşığı zeytinyağını, sarımsakları ve bütün baharatları koyarak karıştırıyoruz. İnce dilimlenmiş parmak şeklinde kesilmiş tavukları bu sosla iyice karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çıtır çıtır olana dek pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA