Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Pratik davet sofrası

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün 'Akşam ne yemek pişirsem?' telaşı yaşayanlara nefis önerilerim var. Bakalım beğenecek misiniz? Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşmak dileği ile.

KÖRİLİ ANTRİKOT

MALZEMELER
4 dilim dana antrikot
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı köri
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı ince doğranmış biberiye
1 çay kaşığı pulbiber, tuz, karabiber
YAPILIŞI: Teflon tavayı ya da döküm ızgarayı kızdırıyoruz. Çok sıcakken antrikot dilimlerini atıp arkalı önlü mühürleyerek pişiriyoruz. Tereyağını bir tavada eritiyoruz ve baharatları ekleyip altını kapatıyoruz. Pişen bonfileleri bu sosa bulayarak sebze sote ile beraber servis ediyoruz.

SOĞANLI ÇORBA

MALZEMELER
1 çay kaşığı hardal
1.5 çay bardağı buğday
7 adet taze soğan
1.5 yemek kaşığı margarin
7 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet domates
2 su bardağı et suyu
Tuz
Dereotu
Kuru nane
Kırmızı toz biber

YAPILIŞI: Haşlanmış buğdayı et suyu ile kaynatın. Yoğurdu çırpıp ilave edin. Orta ateşte pişirin. Unu soğuk su ile sulandırdıktan sonra tencerede alıştırarak ilave edin.


KİVİLİ TATLI

MALZEMELER
3 su bardağı süt
4 dilim taze kivi
1.5 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi

YAPILIŞI: Kivileri rondoda püre haline getirin. Derin bir tencerenin içine nişasta, un ve şekeri ekleyip karıştırın. Sütü bu karışımın içine azar azar ekleyin. Tencereyi ocağın üstüne alıp kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Püre haline getirdiğiniz kivileri ilave edin. Karıştırmaya devam edin. Kıvam aldığı an altını kapatın, içine vanilya ve Hindistan cevizi rendesini ilave ederek karıştırın. Kaselere bölüştürün. Dolapta bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün 'Akşam ne yemek pişirsem?' telaşı yaşayanlara nefis önerilerim var. Bakalım beğenecek misiniz? Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşmak dileği ile.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA