Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sağlıklı atıştırmalıklar

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün şifa deposu kan yapıcı geleneksel lezzetimiz pekmezden ev yapımı pestil türevleri hazırlıyoruz. Bu sağlıklı atıştırmalıkları çocuklarınızın çok seveceğinden eminim... Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

EV YAPIMI PESTİL

MALZEMELER
2 su bardağı pekmez
1 su bardağı un
6 su bardağı su
YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE SERPMEK İÇİN:
Susam
Ceviz
YAPILIŞI: Tencereye pekmez ve unu alıp karıştırıyoruz. Un tamamen eridikten sonra altı su bardağı suyu tencereye alıp karıştırmaya devam ediyoruz.. Ardından ocağa alıp kaynayıp koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırıyoruz. Koyulaşınca tencereyi ocaktan alıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine biraz pelteden döküyoruz ve iyice yayıp olabildiğince ince bir katman haline getiriyoruz. Üzerine kıyılmış ceviz serpiyoruz. İkinci tepsiye geçip onu da yaydıktan sonra üzerine susam serpiyoruz. Sonuncu tepsiyi de yaydıktan sonra üzerine bir şey serpmiyoruz. Pelte bitince hava alan bir yere bırakıp kurumasını bekliyoruz.

PEKMEZLİ LOKMA

MALZEMELER
9 su bardağı su
1 su bardağı pekmez
10 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
YAPILIŞI: Tencereye pekmezi koyuyoruz, aynı bardak ile ölçerek eklediğimiz suyu ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Ocağın altını açıp nişastayı uygun bir karıştırma kabına alıyoruz. İçerisine pekmezli su karışımından iki kepçe koyup hızlıca çırpıyoruz. Homojen olunca tencereye boşaltıyoruz ve karıştırarak kaynayıncaya kadar pişmesini sağlıyoruz. 5 dakika karıştırıp pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz. Geniş bir tepsiye boşaltıp soğumaya bırakıyoruz. İstediğimiz boyutta dilimliyoruz ve her bir dilimi alıp başka tepsiye ters çevirerek yerleştiriyoruz. Güneşte iki gün bekletip dilimlerimizi bol nişastaya buluyoruz.

SUSAMLI ÇITIR

MALZEMELER
1 su bardağı susam
Yarım su bardağı pekmez
YAPILIŞI: Susamları 5-7 dakika yanmaz tavada kavuruyoruz. Daha sonra pekmezi ekleyip 10-15 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz. Kavurma, pişirme işlemi tamamlanınca, ilk sıcağı çıktıktan sonra samsıradan istediğimiz büyüklükte parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA