Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Diyarbakır sofrası

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün Diyarbakır'a misafir oluyoruz. Dillere destan bu lezzetleri umarım beğenirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

MEFTUNE

MALZEMELER
Yarım kilo göğüs bölümünden koyun eti
2 kilo patlıcan
Yarım kilo domates
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
4 adet sivri biber
2 adet limon
2 su bardağı su

YAPILIŞI:
Et küçük parçalara ayrılır. Kırmızıbiber, karabiber ve tuzla birlikte iyice karıştırılarak ovulur. Etler tencerenin dibine yerleştirildikten sonra üstüne patlıcanlar konur. Domatesler küçük küçük doğranarak, patlıcanların üzerine yayılır. Onların üzerine de sivri biberler yerleştirilir. En üste ince ince kıyılmış maydanoz serpildikten sonra iki bardak su katılır ve tencere hafif bir ateşe oturtulur. Yemek, suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateşten indirilince tabaklara yerleştirilir. İki diş ezilmiş sarımsakla 1.5 limonun suyu iyice karıştırılarak tabakların üzerine azar azar döküldükten sonra servis yapılır.

LEBENİ ÇORBASI

MALZEMELER
3 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
4 su badağı su
1 su bardağı yarma
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı nane
Tuz
YAPILIŞI: Yoğurt ve yumurtayı, tuzu ekleyerek iyice çırpın. Dört su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Buğdayı yıkayıp yoğurtlu karışıma ekleyin. Buğday yumuşayıncaya kadar pişirin. İkinci tavada sıvı yağı kızdırıp naneyi kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

DİYARBAKIR ÇÖREĞİ

MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
5 bardak un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 bardak erimiş tereyağı
Yarım çorba kaşığı çörek otu
Yarım paket yaş maya
Yarım çorba kaşığı mahlep
YAPILIŞI: Mayamızı ılık sütte eritiyoruz. Tüm hamur malzemelerini yoğuruyoruz. Hamurumuzun üzerine temiz bez örtüyoruz. Ilık ortamda bir saat mayalanması için bekletiyoruz. Fırını ısıtıyoruz. Hamurdan ince çubuklar yapıp sarıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. İsteğe göre susam veya çörek otu serpiyoruz. Isıttığımız fırına atıp üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA