Et suyu ve su karışımında kabukları soyulmuş kereviz, havuç, soğan ve patatesi haşlayın. Haşlanmış sebzeleri blenderden geçirin ve tencereye alın. İçine şehriyeyi atıp, kısık ateşte pişirin. Yumurta sarısı, süt, limon suyu ve tuzu çırparak hazırladığınız terbiyeyi karıştırarak çorbaya ilave edin, bir ya da iki taşım kaynatkıtna sonra ocaktan alıp, servis yapın.

Malzemeler
2 su bardağı et suyu
Tuz
1'er adet kereviz, havuç, soğan, patates
6 su bardağı su
1 su bardağı tel şehriye Terbiye için:
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı süt
1 adet limonun suyu

İmambayıldı
Patlıcanların sapları üzerinde kalacak şekilde tamamen soyun. Yanlarından ve üstlerinden bıçakla yarın. Soğanları jülyen doğrayın. Sarmısağı ve maydanozu ince kıyın. Biber ve domatesler minik doğrayın. Zeytinyağı ve su dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız harcı dört tarafından patlıcanların içine doldurun. Tencereye aldığınız patlıcanların üzerine zeytinyağı gezdirin. Suyu da ekleyerek 10 dakika harlı, daha sonra kısık ateşte pişirin.

Malzemeler
4 adet patlıcan
2 adet domates
1 demet maydanoz
6 diş sarmısak
3 adet soğan
1 adet sivri biber
3 adet kesmeşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN