
Akşamdan ıslattığınız nohudu dört çay bardağı suyla haşlayın ve süzün. Tencereye yağı koyun, unu ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı katıp, kavurun. Altı su bardağı suyu ekleyerek kaynatın. Karışım kaynadığında mantı ve nohudu ilave edin. Tuz, pulbiber ve nar ekşisini ekleyip, mantılar pişene kadar kaynatın.
Malzemeler

250 gram hazır mantı

4 çay bardağı

6 su bardağı su

1 çay bardağı nohut

2 çorba kaşığı un

1 çay bardağı sıvıyağ

2 çorba kaşığı salça

1 çay bardağı nar ekşisi

Nane

Tuz

Pulbiber
* * *
Pastırmalı tavuk sote
Tavuk etini yıkayıp, ısıtılmış geniş bir tavaya alın. Yüksek hararetli ateş üzerinde, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Sivri biberleri ince doğrayıp içine katın. Biraz daha soteleyip, arpacık soğanları, sarmısağı ve kalan baharatları ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin. Yarım çay bardağı sıvıyağı ekleyin. beş dakika kavurun. İri doğranmış pastırmaları ilave edip, iki ya da üç dakika daha karıştırın.
Malzemeler

400 gram kuşbaşı tavuk eti

4 adet sivribiber

2 diş sarmısak

Tuz

Karabiber

Köri

Kırmızıbiber

10-12 adet arpacık soğan

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı su

100 gram pastırma
* * *
Sakızlı muhallebi
Tencereye un ve pirinç ununu koyun. Kısık ateşte iki dakika kavurun. Sütü ilave edip, çırpma teliyle hızlıca karıştırın. Tozşeker ve yumurta sarısını ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak göz göz olana dek pişirin. Dövülmüş damla sakızı ve margarini ilave edip, bir ya da iki taşım daha kaynatın. Kaselere boşaltarak servis yapın.
Malzemeler

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı pirinç unu

4 su bardağı süt

1 su bardağı tozşeker

1 adet yumurtanın sarısı

2 adet fındık iriliğinde damla sakızı

1 çorba kaşığı margarin