Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebze suflesi

Kerevizi soyup, küp küp doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Havuçları ve pırasanın beyaz kısımlarını jülyen doğrayın. Bütün sebzeleri bir çorba kaşığı tereyağında kavurun. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın. Akları kar gibi olana dek çırpın. Kavrulmuş sebzeleri un, yumurta sarıları, tuz ve karabiberle harmanlayın, yumurta aklarını da katıp karıştırın. Kalan tereyağıyla sufle kalıplarını yağlayın. İçlerine sebzeli karışımı pay edin. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 adet kereviz
1 adet havuç
1 adet pırasa
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
Karabiber
3 çorba kaşığı silme un
Tuz

Susamlı kurabiye
Unun ortasına margarini koyun. Elinizle biraz yumuşatıp kabartma tozu, pudra şekeri, süt, yumurta, vanilya ve tuzu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Dilediğiniz şekilde kurabiyeler yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Kurabiyelerin üzerine su sürüp susam serpin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

500 gr. un
200 gr. margarin
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
200 gr. pudra şekeri
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 tutam tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA