Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Çikolata soslu irmik helvası
1.5 su bardağı irmik
150 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
Çikolata sos için:
200 ml. krema
150 gr. bitter çikolata
Dolmalık fıstığı tereyağında kavurun. İrmiği ilave edin ve tahta kaşıkla irmiğin rengi dönene kavurun. Süt ve toz şekeri kaynatın, irmiğin üzerine dökün ve şerbeti çekinceye kadar sürekli karıştırın. Tencereyi ocaktan alın, üstünü kapatarak yarım saat dinlendirin. Krema ve çikolatayı eritin. Krema kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Helvanın üzerine sosu dökerek servis yapın.

Havuç borani
500 gr. havuç
6 diş sarımsak
1/2 su bardağı pirinç
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar sıcak su
4 çorba kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı tozşeker
6-7 dal maydanoz
Tuz
Havuçları dilimleyin. Havuç ve bütün sarımsakları zeytinyağnın yarısıyla sote edin. Üzerine bir su bardağı sıcak su, limon suyu, toz şeker ve tuz ekleyip beş dakika pişirin. Pirinci ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Üzerine maydanoz ekleyerek servis yapın.

Mantarlı biberli pilav
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
150 gr. mantar
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 çorba kaşığı tereyağı
Yeterince et suyu
1 çay bardağı kuş üzüm
Tuz, karabiber
Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika bekletip süzün ve yıkayın. İrice doğranmış soğanı, mantarları ve biberi tereyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Kuş üzümünü ekleyin. Üzerini geçecek kadar et suyu ilave ederek 30 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA