Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Baklalı buğday çorbası

Soğanları doğrayıp, zeytinyağı, tuz ve bir bardak suyla yüksek ateşte beş dakika pişirin. İnce ince doğradığınız baklayı ilave edin. Bakla yumuşamaya başlayınca buğday, karabiber, tuz ve kalan suyu ilave edip bakla iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu, üzerine çorbadan biraz su alarak açın. Karışımı azar azar tencereye ilave edin. Biri iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Kıyılmış taze soğanı ekleyin.

MALZEMELER

250 gr. taze bakla
2 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı soğuk su
2 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı süzme yoğurt
3 dal soğanın yeşil kısmı
Tuz, karabiber

MAYDANOZ MÜCVERİ
Çok ince doğranmış maydanoz, yumurta, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kuru naneyi karıştırıp iyice harmanlayın. Üzerine koyuca bir bulamaç elde edecek kadar un katıp tekrar karıştırın. Karışımdan kaşık kaşık parçalar alıp kızgın sıvı yağda kızartın.

MALZEMELER

2 demet maydanoz
5 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 adet soğan
Aldığı kadar un
Tuz, karabiber, kuru nane

AKITMA
Malzemeleri hiç pütür kalmayıncaya kadar mikserle çırpın, 10 dakika kadar bekletin. Tereyağını yanmaz tavada eritin. Harçtan birer kepçe tavaya dökerek iki yüzünü de pişirin. Üzerine bal ve ceviz koyun. Rulo yaparak servis yapın.

MALZEMELER

1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam tuz

Üzeri için:
5 çorba kaşığı bal
6 adet kıyılmış ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA