Soğanları doğrayıp, zeytinyağı, tuz ve bir bardak suyla yüksek ateşte beş dakika pişirin. İnce ince doğradığınız baklayı ilave edin. Bakla yumuşamaya başlayınca buğday, karabiber, tuz ve kalan suyu ilave edip bakla iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu, üzerine çorbadan biraz su alarak açın. Karışımı azar azar tencereye ilave edin. Biri iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Kıyılmış taze soğanı ekleyin.
MALZEMELER
250 gr. taze bakla
2 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı soğuk su
2 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı süzme yoğurt
3 dal soğanın yeşil kısmı
Tuz, karabiber
MAYDANOZ MÜCVERİ
Çok ince doğranmış maydanoz, yumurta, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kuru naneyi karıştırıp iyice harmanlayın. Üzerine koyuca bir bulamaç elde edecek kadar un katıp tekrar karıştırın. Karışımdan kaşık kaşık parçalar alıp kızgın sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER
2 demet maydanoz
5 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 adet soğan
Aldığı kadar un
Tuz, karabiber, kuru nane
AKITMA
Malzemeleri hiç pütür kalmayıncaya kadar mikserle çırpın, 10 dakika kadar bekletin. Tereyağını yanmaz tavada eritin. Harçtan birer kepçe tavaya dökerek iki yüzünü de pişirin. Üzerine bal ve ceviz koyun. Rulo yaparak servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam tuz
Üzeri için:
5 çorba kaşığı bal
6 adet kıyılmış ceviz