Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Kadıköy kafası yaşamaya ne dersınız?

Kadıköy-Moda mekanlarına göz atmak için Fenerbahçe'nin maçının olduğu gün, Anadolu yakasına geçtim. Moda sokaklarında Fenerbahçe üniforması dışında bir şey yoktu. Kimisi şapkası, fuları, atkısı ile full kombin yapmış dolaşıyor, kimisi de grup halinde bayrak sallıyordu. Fanatizmi hiç bir zaman anlamadım, anlayamıyorum da, başka bir tutku sanırım. En yanlış hareket maç varken buralara geçmekmiş; trafik kilit, polisler etrafta. İstanbul'un dönüşüm hızına hayranım.

TAKILMALIK YERLER
Buradakiler bir zamanların Asmalımescit kafasını yaşıyor. Semtte o kadar çok mekan var ki, bir çoğunu hiç duymamışım bugüne kadar. Bu bölge için 'takılmalık mekanların adresi' diyorlar. Yani bir mekandan diğerine hop hop zıplayıp sonra evine gidiyorsun.
Buluşma noktası olarak Rexx sineması baz alınıyor. Buranın en popüler yerleri ise barların olduğu sokakta bulunan Arkaoda, Bina, Ayı, Karga, Ağaç ev, Zeplin, Dün Moda, Zapata, Pappa...
Unutmadan; bölgedeki mekanların bir çoğunda canlı müzik performansları, söyleşiler yapılıyor. Popüler dizi oyuncuları, sahnelere konuk oluyor. Örneğin, geçtiğimiz günlerde Aksi isimli mekanda, 'Çukur' dizisinin oyuncuları ile söyleşi yapılmış. Bir de beyaz yakalılar artık bölgeye hücum etmiş durumda. İş çıkışı İngiliz kültüründeki gibi publarda, barlarda buluşup ayaküstü takılıyorlar. İçinden sanat geçen mekanlarda ise sergiler var.

EĞLENİRKEN
ÇİÇEK TASARLAYIN
Birinci yaşını kutlamaya hazırlanan Misk adlı mekanda bugün saat 18.00'de başlayacak olan 'flower hour' yani çiçekli gündüz partisi, aslında yeni bir trendin habercisi. Misafirler eğlenirken çiçek workshop'u da alabilir, çiçek tasarımının püf noktalarını öğrenebilir. Giderseniz mutlaka gerçek Hindistan cevizi içinde servis edilen bahar kokteylini için.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA